INFORÁDIÓ 
2020. június 1. hétfő
Tünde

jemen

egyetemista

pécs

migráns

Mikulássapka Zsolnay Vilmos szobrán Pécsen 2018. december 6-án.

Vádat emeltek két, migránsokra támadó pécsi ellen

Infostart

Két jemeni egyetemistára támadtak rá tavaly nyáron, felszólítva őket, hogy magyarul beszéljenek Magyarországon.

A Pécsi Járási Ügyészség közösség tagja elleni erőszak miatt emelt vádat két fiatallal szemben, akik származásuk miatt bántalmaztak két jemeni arabot, akik Pécsre, illetve Szegedre járnak egyetemre - írja a 24.hu.

A fiatalok egy pécsi üzletközpont előtt sétáltak tavaly nyáron, arabul beszélgetve, ezt hallották meg a támadók, majd azt kiabálták, "migránsok, húzzatok haza, takarodjatok, Magyarországon magyarul beszéljetek!"

A diákok, miután szóban védeni próbálták magukat, a két elkövető szidalmazni és követni kezdte az arabokat, majd mikor utolérték őket, az egyik helyi földre vitte az egyik arabot, miközben származásuk miatt folyamatosan szidták őket. A földre került egyetemista kereket tudott oldani, a másikukat viszont acélbetétes bakanccsal rugdosták össze, és csak később tudott elmenekülni.

Az eljárás most befejeződött, a két elkövető a külföldi származásuk miatt bántalmazta a hazánkban tanuló diákokat, így a cselekményük a súlyos testi sértés kísérlete mellett a közösség tagja elleni erőszak megállapítására alkalmas, ezért emeltek ellenük vádat.

Nyitókép: MTI/Sóki Tamás
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018