INFORÁDIÓ 
2019. szeptember 16. hétfő
Edit

csalás

bíróság

börtönbüntetés

Ítéletet hoztak Bróker Józsi ügyében

Ítéletet hoztak Bróker Józsi ügyében

Infostart / MTI

A Szolnoki Járásbíróság csalás miatt elítélte a csalót, a férfi a nem jogerős ítélet szerint 6 év 6 hónap börtönbüntetést kapott.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség közleménye szerint a férfi 2007 és 2015 között pénzügyi tanácsadóként kötött ismeretségeket Jász-Nagykun-Szolnok megyében, Pest megyében, illetve a fővárosban lakó sértettekkel, akiknek a bizalmába férkőzött, és kedvező befektetési lehetőséget, magas kamatot és jelentős hozamot ígért. A rászedett emberektől kicsalt pénz összege 500 ezer forint és 42 millió forint között változott.

A férfi a büntetőeljárás megindulását követően külföldre szökött. Németországban fogták el.

A Szolnoki Járásbíróság a férfit 61 rendbeli csalás bűntettében mondta ki bűnösnek és vele szemben 6 év 6 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztést és 26 millió forintot meghaladó vagyonelkobzást rendelt el.

Az ítélet ellen a vádlott és védője, valamint az ügyész is jogorvoslattal élt. Az ügyész súlyosbításért fellebbezett és indítványozta a bűnügyi felügyelet alatt álló vádlott letartóztatását, de utóbbit a bíróság elutasította, és szabadlábra helyezte a férfit, de ezzel szemben az ügyész szintén fellebbezett.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018