eur:
393.47
usd:
367.69
bux:
66212.24
2024. április 25. csütörtök Márk

Karddal támadt fia védelmében az apa

Sz. A. azért nyúlt otthoni díszkardjához, mert a későbbi sértett nem segített a fiának egy büntetőügy során.

Nyilvános előkészítő ülést tartott csütörtökön az Egri Törvényszék az Sz. A. vádlott ellen indult büntetőügyben - írja a Heol.hu. Az ügyészség a vádlottat emberölés bűntettének kísérletével vádolja.

A vádirati tényállás szerint a vádlott fiának tavaly júliusban egy másik büntetőügyben tartott tárgyaláson terheltként kellett megjelennie. Az apa tartott attól, hogy fia a tárgyalás után nem marad szabadlábon, ezért aznap idegességében italozott, és nyilvánosan fenyegetőzött azzal, hogy a sértettet még aznap leszúrja. A harag oka az volt, hogy

szerinte a befolyásosnak tartott sértett, lehetőségeit nem kihasználva, semmit sem tett a fiáért.

A sértett ezen fenyegetésekről az ismerősei útján értesült, azonban azt nem vette komolyan. Napközben az apa a saját házában is felkereste a sértettet azért, hogy a fia érdekében személyesen beszéljen vele, a sértett azonban erélyesen elküldte a vádlottat. Ekkor a vádlott fenyegető kijelentések kíséretében távozott, majd hazamenve és a díszkardot a ruházatába rejtve újra megkereste a sértettet, akit egy autóban ülve talált meg. A sértett továbbra sem vette komolyan, hogy "levágják a fejét". Ekkor került elő a kard, a sértett azonban a karjával védekezett, miközben gázt adva elhajtott.

Az ügyben Sz. A. az előkészítő ülésen nem tett beismerő vallomást, a terhére rótt bűncselekmény elkövetését nem ismerte el. A bíróság az ügyet az előkészítő ülésen nem tudta befejezni, nyomban tárgyalást tartott, és kihallgatta a vádlottat, aki vitatta azt, hogy a cselekmény a vádiratban foglaltak szerint történt volna, és részletes vallomást tett. A tárgyalás 2019 januárjában további tanúk kihallgatásával fog folytatódni.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×