INFORÁDIÓ 
2019. június 24. hétfő
Iván

kard

szúrás

sértettek

Karddal támadt fia védelmében az apa

Karddal támadt fia védelmében az apa

Infostart

Sz. A. azért nyúlt otthoni díszkardjához, mert a későbbi sértett nem segített a fiának egy büntetőügy során.

Nyilvános előkészítő ülést tartott csütörtökön az Egri Törvényszék az Sz. A. vádlott ellen indult büntetőügyben - írja a Heol.hu. Az ügyészség a vádlottat emberölés bűntettének kísérletével vádolja.

A vádirati tényállás szerint a vádlott fiának tavaly júliusban egy másik büntetőügyben tartott tárgyaláson terheltként kellett megjelennie. Az apa tartott attól, hogy fia a tárgyalás után nem marad szabadlábon, ezért aznap idegességében italozott, és nyilvánosan fenyegetőzött azzal, hogy a sértettet még aznap leszúrja. A harag oka az volt, hogy

szerinte a befolyásosnak tartott sértett, lehetőségeit nem kihasználva, semmit sem tett a fiáért.

A sértett ezen fenyegetésekről az ismerősei útján értesült, azonban azt nem vette komolyan. Napközben az apa a saját házában is felkereste a sértettet azért, hogy a fia érdekében személyesen beszéljen vele, a sértett azonban erélyesen elküldte a vádlottat. Ekkor a vádlott fenyegető kijelentések kíséretében távozott, majd hazamenve és a díszkardot a ruházatába rejtve újra megkereste a sértettet, akit egy autóban ülve talált meg. A sértett továbbra sem vette komolyan, hogy "levágják a fejét". Ekkor került elő a kard, a sértett azonban a karjával védekezett, miközben gázt adva elhajtott.

Az ügyben Sz. A. az előkészítő ülésen nem tett beismerő vallomást, a terhére rótt bűncselekmény elkövetését nem ismerte el. A bíróság az ügyet az előkészítő ülésen nem tudta befejezni, nyomban tárgyalást tartott, és kihallgatta a vádlottat, aki vitatta azt, hogy a cselekmény a vádiratban foglaltak szerint történt volna, és részletes vallomást tett. A tárgyalás 2019 januárjában további tanúk kihallgatásával fog folytatódni.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018