INFORÁDIÓ 
2019. január 22. kedd
Artúr, Vince

gyermekbántalmazás

recsk

koponyatörés

Két gyermekének is koponyasérülést okozott, egyikük belehalt

Infostart / MTI

Hét év börtönre ítélték a bántalmazásban meghalt recski csecsemő apját.

A férfit - két gyermeke sérelmére elkövetett - halált okozó testi sértés bűntettében, illetve életveszélyt okozó testi sértés vétségében találták bűnösnek. Mindkét gyermek koponyatörést szenvedett, a kislány maradandóan károsodott, a kisfiú meghalt. Az Egri Törvényszék ítélete nem jogerős, az ügyész tudomásul vette azt, a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.

A férfi korábban beismerő vallomást tett, de ezt később visszavonta, és a volt élettársát, a gyermekek anyját tette felelőssé a történtekért.

A bíróság azonban kimondta, hogy a vádlott a felelős azért, ami 2015-ben az akkor hat hónapos lányával, majd egy évvel később, 2016. június 1-jén a két és fél hónapos fiával történt.

A vád szerint a férfi 2015. június 12-én az élettársával és kislányukkal otthon volt. Este a nő átment a szülei lakrészébe, ezután a csecsemő sírni kezdett. A vádlott meg akarta nyugtatni, felemelte, de a kislány feje valaminek nekiütődött.

A sérülés életveszélyes volt, a csecsemő maradandó károsodást szenvedett.

Egy évvel később a vádlott, az élettársa és időközben megszületett kisfiuk egy ágyban, egymás mellett aludtak. Éjjel a gyermek felsírt, a vádlott próbálta nyugtatni, de elvesztette a türelmét, és

olyan erővel rázta meg a kisfiát, hogy a gyermek feje a szoba egyik berendezési tárgyához ütődött.

Hajnalban a kisfiú rosszul lett, ezért a szülei az orvosi ügyeletre vitték, ahol azonban már csak a halált tudták megállapítani.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
 
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018