INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 30. szerda
Jeromos

rablás

üldözés

fegyver

ékszer

Országokon át menekülő fegyveres rablókat fogtak el Magyarországon

Országokon át menekülő fegyveres rablókat fogtak el Magyarországon

Infostart

A tatai rendőrök fogták el azt a két férfit, akik a gyanú szerint Németországban követtek el lakásbetörést.

A rendőrség tájékoztatása szerint 2018. január 4-én 22 órát megelőző időpontban Németország területén két magyar-román kettős állampolgárságú férfi egy lakásból páncélszekrényt tulajdonított el. A megszerzett zsákmányt az elkövetés helyének közelében, egy erdős területen felfeszítették. Abból más tárgyak mellett ékszereket, valamint egy darab Winchester típusú vadászpuskát és három darab forgótáras maroklőfegyvert is elloptak.

Az elkövetők ezt követően Ausztria irányába menekültek egy német forgalmi rendszámú BMW személygépkocsival. Az osztrák rendőrök szóltak a magyar társszerveknek, akik folytatták az üldözést, miután a menekülő járművel a tettesek Hegyeshalomnál az ellenőrzést kikerülve Magyarország területére hajtottak. 

Aznap este 11 óra után a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei az M1-es autópálya 72-es kilométerszelvényénél észlelték a nagy sebességgel közlekedő keresett BMW-t, ami Budapest irányába haladt. A jármű a 67-es kilométerszelvénynél lehajtott az autópályáról Tata felé, majd Mocsa irányába a 8139-es számú úton folytatta útját.

A menekülőket a tatai járőrök a szolgálati gépjármű megkülönböztető fény és hangjelzéseit használva követték és fény- és hangjelzéssel igyekeztek megállásra bírni, sikertelenül.

Végül a jármű az úttestről letért és a szántóföldre hajtott. A tatai járőrök a jármű közelében elfogták a két menekülő 38 éves férfit.

A helyszíni szemle során a rendőrök a járműből három darab maroklőfegyvert és ékszereket foglaltak le. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói Jánossomorján megtalálták a menekülés közben elrejtett vadászpuskát is. A nyomozók D. Róbert és D. Zsolt magyar-román kettő állampolgárok ellen lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés bűntett elkövetése miatt indított büntetőeljárást. Őket január 5-én gyanúsítottként kihallgatták és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására, melyet az illetékes bíróság még ezen a napon elrendelt.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság együttműködve az osztrák és német hatóságokkal az ügyben folytatott nyomozást szakértők bevonásával végzi.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018