INFORÁDIÓ 
2019. december 8. vasárnap
Mária

fővárosi főügyészség

nyomozás

sikkasztás

felülvizsgálat

A budapesti iskolában történt sikkasztási ügyben folytatódik a nyomozás

InfoRádió

A nyomozás folytatását rendelte el az ügyészség egy V. kerületi iskolai alapítvány tanárát érintő sikkasztási ügyben.

A nyomozó hatóság az ügyben folytatott nyomozást 2017 októberében szüntette meg bizonyítottság hiányában. Az ügyészség a döntést hivatalból felülvizsgálta, és megállapította, hogy a nyomozás folytatása indokolt.

A sikkasztás bűntette miatt indult ügyben a gyanú szerint egy V. kerületi iskola egyik tanítója az iskolai alapítvány kuratóriumának tagjaként, 2016 májusa és 2017 márciusa között összesen mintegy 4 millió forint alapítványi pénzzel a sajátjaként rendelkezett.

A férfi később - a nyomozás megindítását követően -, 2017 májusában ebből az összegből csaknem 3,8 millió forintot visszafizetett az Alapítványnak.

Az ügyben a nyomozást 2017 áprilisában rendelte el a Budapesti V. kerületi Rendőrkaptányság, majd a férfit az ügyben gyanúsítottként hallgatta ki nagyobb értékre, folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

A gyanúsított által előadott védekezés, és nyomozás során beszerzett egyéb adatok alapján a nyomozó hatóság arra a megállapításra jutott, hogy nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése és az eljárás folytatásától sem várható eredmény, ezért a nyomozást 2017 októberében megszüntette.

A nyomozás felügyeletét ellátó Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a nyomozás megszüntetéséről hozott határozatot és az ügyben keletkezett iratokat hivatalból felülvizsgálta. Ennek eredményeként az ügyészség megállapította, hogy a megszüntetésre idő előtt került sor, a bűncselekmény gyanúja ugyanis továbbra is fennáll, és vannak még olyan nyomozási cselekmények, amelyeket a tényállás teljes körű tisztázása, valamint a megalapozott döntés érdekében el kell végezni.

Erre tekintettel a kerületi ügyészség a megszüntető határozatot hivatalból hatályon kívül helyezte és a nyomozás folytatását rendelte el.

Az eljárásban korábban kihallgatott férfi az ügynek továbbra is gyanúsítottja - olvasható a Fővárosi Főügyészség közleményében.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018