eur:
393.8
usd:
367.74
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Gyanús fordulat a Dózsa György úti halálos baleset ügyében

Gyanús fordulat a Dózsa György úti halálos baleset ügyében

Folyik a két halálos áldozatot követelő, másfél héttel ezelőtti Dózsa György úti baleset vizsgálata. Kiderült, hogy az egyik autó, egy Mercedes vezetője állította, hogy fékezett, de a rendőrök nem találtak féknyomot a helyszínen. A rendőrök még mindig tanúkat hallgatnak meg, de már begyűjtötték a környék térfigyelő kameráinak felvételeit.

Továbbra is vizsgálják, mi vezethetett a másfél héttel ezelőtti Dózsa György úti tragédiához - írja a Zsaru magazinra hivatkozva a Blikk. A kocsikat igazságügyi műszaki szakértő vizsgálja, ellenőrzi a fék, a kormányberendezések és a gumiabroncsok állapotát. Azt is megállapítja a helyszíni szemle rajza, mérései és fényképei alapján, hogy történt-e olyan manőver, amellyel a sofőrök megpróbálták elkerülni az ütközést. 

A vizsgálatot nehezíti, hogy a kocsik összetörtek, az alkatrészek több tíz méterre szétrepültek, és a tűzoltóknak szét kellett vágniuk a Citroënt, hogy kiszabadítsák az utasokat – mondta a BRFK közlekedés-baleseti osztályának vezetője. A Mercedes sofőrjéről Jámbor Zoltán Frigyes alezredes azt mondta: őt már kihallgatták, és azt mondja, a Váci útról fordult rá a Dózsa György útra és a Hősök tere felé tartott. Szerinte nem kellett lassítania, mert zöld volt a lámpa. Már a kereszteződésben járt, amikor észrevette a szemközti sávból kanyarodó autót.

Azt állítja, padlóféket nyomott, de az ütközést már nem tudta elkerülni. A helyszínen azonban nem találtak féknyomot. 

A rendőrség szerint viszont lehetséges, hogy ilyen rövid idő alatt a “fékrendszer még nem tudta kifejteni a hatását”. Hogy a sofőr próbált-e fékezni, szakértő fogja kideríteni, ahogy azt is, a férfi milyen gyorsan haladt. Azt már tudják, hogy egyik sofőr sem ivott.

Az ügyben továbbra is ismeretlen tettes ellen folyik a nyomozás.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×