eur:
392.47
usd:
367.61
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Mindent beismert a Teréz körúti robbantó

Beismerte a Teréz körúti merénylet gyanúsítottja, hogy ő robbantott tavaly szeptemberben, de az ügyvédje azt állítja, nem az volt a célja, hogy bárkit is megöljön.

Már a múlt héten kiszivárgott, hogy P. László megtörte a hallgatást, és vallomást tett az ügyészségen. Hétfőn a PestiSrácok.hu a gyanúsított védőjétől, Brunner Tamástól úgy értesült, hogy P. László elismerte, hogy ő robbantott a Teréz körúton, de nem akart megölni senkit, nem ez volt a célja. A bombát ő maga készítette, és a merénylet helyszínét is ő választotta ki. Állítása szerint nem volt bűntársa, és a robbantásban megsérült két rendőrt személyesen nem ismerte.

Az ügyvéd azt nem árulta el, hogy a robbantónak mi volt a célja a tettével.  

A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője azt közölte, hogy hétfőn folytatólagosan kihallgatta a Teréz körúti robbantási ügy gyanúsítottját. A férfi a kihallgatáson vallomást tett, melyben lényegében beismerte a bűncselekmény elkövetését.

Nagy Andrea elmondta: a nyomozás jelenlegi szakaszában az ügyészség elemzi a gyanúsított által elmondottakat, és összeveti azokat a nyomozás során beszerzett egyéb bizonyítékokkal, így a vallomás részleteiről jelenleg nem adható tájékoztatás.

P. Lászlót előre kitervelten, több ember és hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével, valamint robbanóanyaggal való visszaéléssel gyanúsítja a Központi Nyomozó Főügyészség. A hatóság ugyanis azt gyanítja, hogy ő volt az, aki tavaly szeptemberben házi készítésű, repeszképző anyagokkal kombinált robbanószerkezet robbantott a fővárosi Teréz körúton. A detonációban két rendőr súlyosan megsérült. P. László kihallgatásakor csak annyit közölt az ügyészekkel, hogy a cselekményt nem ő követte el. Ügyvédje antropológiai vizsgálatot kért, ami bizonyíthatná ügyfele ártatlanságát.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 15:12
×
×
×
×