eur:
378.63
usd:
348.02
bux:
58010.99
2023. december 2. szombat Melinda, Vivien

Csak hívd a problémamegoldót, eltünteti a cégedet

Országszerte 86 csődközeli helyzetben lévő vállalkozást tüntetett el a hatóságok, illetve a hitelezők szeme elől a tartozások rendezése nélkül az a 38 személyből álló társaság, amely ellen most emelt vádat a Heves megyei Főügyészség.

A vádirat szerint az ügy másodrendű vádlottja 2006-2007-től különböző tartozásokat felhalmozó gazdasági társaságok adásvételének közvetítésével foglalkozott, jogellenes módon és eszközökkel.

Ennek keretében egyebek között újsághirdetéseket adott fel azzal a szöveggel, hogy „cégét legjobb feltételekkel megvásárlom akár adóssággal terhelten is”, majd a nála jelentkező eladók számára „vevőket” szerzett, akik hajlandóak voltak a gazdasági társaságokat színleg a nevükre venni.

Tevékenysége során olyan személyeket toborzott, akik anyagi nehézségeik rövid távú megoldásaként néhány ezer forintért aláírták a cégátruházáshoz szükséges okiratokat.

A jól szervezett, ugyanakkor fiktív cégátruházásokat két ügyvéd is segítette.

A névleges vevők egyetlen esetben sem fizettek vételárat az eladóknak az üzletrészekért, sőt az azokat áruba bocsájtó személyek, mint eladók adtak át többnyire 150.000-300.000 Ft közötti összeget a másodrendű vádlottnak közvetítői díjként. Ő ebből a pénzből fizette ki a közreműködőit, míg a nincstelen „vevők” általában 5-20.000 Ft közötti összeget kaptak.

A nevükre vett, anyagilag kiüresedett vállalkozásoktól a fennálló tartozásokat azután lehetetlen volt behajtani.

A Heves Megyei Főügyészség a cégtemető működtetésében vezető szerepet játszó másodrendű vádlottat 77 rendbeli, a harmadrendű vádlottat 56 rendbeli, az ügyvédeket 25 rendbeli, illetve 14 rendbeli közokirat-hamisítás bűntettével, továbbá - ezekkel halmazatban - több rendbeli sikkasztásbűntettével és költségvetési csalás bűntettével vádolja.

Az érintett cégvezetők ellen szintén részben közbizalom elleni, részben vagyon elleni, részben a költségvetést károsító bűncselekmények elkövetése a vád.

Az ügyészség a legsúlyosabb bűncselekmények elkövetőivel szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

Címlapról ajánljuk
Nyilatkozatok - Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk
Labdarúgás, Eb-2024 - sorsolás után

Nyilatkozatok - "Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk"

A magyar labdarúgó-válogatott Eb-kijutásban kulcsszerepet vállaló kapusa amondó, nem gyilkos a szombati, hamburgi sorsoláson kialakult német, magyar, skót, svájci csoport a 2024-es labdarúgó-Eb-re. Nagy Ádám szerint "abszolút van keresnivalónk", de nem szabad elkiabálni semmit. Marco Rossi szerint Svájc, Skócia és Magyarország hármasa közül bármelyik bármelyiket megverheti a továbbjutó helyekért zajló küzdelemben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×