eur:
395.25
usd:
365.65
bux:
65394.23
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Hamis diplomával visszaélő önkormányzati dolgozó ellen emeltek vádat

Vádat emelt egy hamis diplomával és nyelvvizsga-bizonyítvánnyal több mint egy évtizeden át visszaélő csongrádi önkormányzati dolgozó ellen a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a férfit jelentős, illetve nagyobb kárt okozó, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalás bűntettével vádolják.

A vádirat szerint a férfi több mint 15 éve dolgozott a csongrádi polgármesteri hivatalnál, majd 2013-tól a Csongrád Megyei Kormányhivatalnál, munkaköréhez a középfokú végzettség is elegendő volt. A vádlott azért, hogy magasabb bért kapjon, 2004 májusában beadott egy budapesti főiskola nevével kiállított diplomát és egy alapfokú angol nyelvvizsga-bizonyítványt. A férfi valójában soha nem tette le az alapfokú nyelvvizsgát, és főiskolai diplomát sem szerzett, a dokumentumok hamisítványok voltak, azokat 2004-ben szerezte Budapesten egy ismeretlen személytől.

A vádlott a csongrádi önkormányzatnak mintegy 8 millió, a Csongrád Megyei Kormányhivatalnak csaknem 2,8 millió forint kárt okozott, ami az eljárás során nem térült meg - tudatta a csoportvezető ügyész.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×