INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Öngyilkos lett egy megerőszakolt pakisztáni nő

InfoRádió / MTI
Felgyújtotta magát kedden és később belehalt sérüléseibe egy fiatal nő a pakisztáni Muzaffargarban, aki két rendőrt vádolt azzal, hogy megerőszakolták őt, de a hatóságok nem foglalkoztak feljelentésével - közölte egy pandzsábi rendőrségi szóvivő szerdán.

Az öngyilkosságot elkövető 19 éves Sonia B. ügyében nyomozás indult, és időközben a két gyanúsított rendőrt letartóztatták. A fiatal nő a muzaffargari rendőri őrszoba előtt gyújtotta fel magát, az őrszoba vezetőjét ezt követően a szolgálatból felfüggesztették.

2002-ben ugyanebben a muzaffargari körzetben egy hasonló bűncselekmény nagy nemzetközi felháborodást váltott ki. Akkor a körzet egyik falujában öt férfi egy törzsi tanács utasítására megerőszakolta Muktárán Mai-t. Mai - aki azóta a pakisztáni nők jogaiért küzd - szerdán kijelentette, hogy Soniától "megtagadták az igazságszolgáltatást".

Ez év márciusában egy 18 éves nő hasonló módon követett el öngyilkosságot a körzet egy másik falujában. Egy helyi rendőrségi őrszoba előtt benzinnel öntötte le, majd felgyújtotta magát. A fiatal nő tette mögött az a bírósági döntés állt, amelynek értelmében megszüntették az általa, nemi erőszak miatt kezdeményezett eljárást.

A címlapról ajánljuk