INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Több kilogramm kábítószer egy autóban Röszkén

Infostart / InfoRádió
Több kilogramm kábítószert találtak a rendőrök egy autóban Röszkén. Egy embert őrizetbe vettek, ellene kábítószer birtoklása miatt indult eljárás.

Egy német honosságú személygépkocsit ellenőriztek a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség rendőrei a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen 2015. október 5-én hajnali 1 órakor. Az autóban utazó két szerb állampolgárságú férfi kilépésre jelentkezett az országból.

A jármű átvizsgálása során a rendőrök a hátsó utastér padlózata alatt kialakított rejtekhelyen 7 darab kábítószergyanús anyagot tartalmazó csomagot találtak. Az elsődlegesen elvégzett gyorsteszt alapján mintegy 7,5 kilogramm amfetamin tartalmú anyagot a rendőrök lefoglalták - írja a police.hu.

Vallomása alapján a sofőrnek nem volt tudomása a kábítószerről, ami a nyomozás eddigi adatai szerint az autó tulajdonosához, a vele utazó, Németországban dolgozó társához köthető. A 27 éves szerb férfit a rendőrök előállították. Ellene kábítószer birtoklása bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán. B. B.-t kihallgatását követően a rendőrök őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

A sofőrt tanúként hallgatta ki a rendőrség.

A címlapról ajánljuk