eur:
394.44
usd:
370.23
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Vádat emeltek egy volt rendőr ellen Miskolcon

Vádat emelt a Miskolci Nyomozó Ügyészség egy volt rendőr ellen, amiért tavaly júliusban átengedte motorkerékpárja vezetését ittas unokatestvérének, aki egy kanyarban kisodródva villanyoszlopnak hajtott és meghalt Tardonán - közölte a vádhatóság csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a szolgálaton kívüli rendőr őrmester tavaly július 12-én késő este tardonai lakásáról már ittas állapotban indult el crossmotorjával a településen lakó egyik ismerőséhez, akinél aznap baráti összejövetelt tartottak.

A rendezvényen a rendőr az ismerősei és 21 éves unokatestvére társaságában tovább italozott, majd beindította az egyébként egy személy szállítására alkalmas motorkerékpárját, és az ülésen hátracsúszva a jármű vezetését átengedte ittas unokatestvérének. A motorkerékpárral, amely több szempontból is alkalmatlan volt a biztonságos közlekedésre, bukósisak nélkül indultak el, majd nem megfelelően választották meg a sebességet, emiatt lesodródtak az úttestről és egy beton villanyoszlopnak ütköztek.

A járművet vezető fiatalember olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt, míg a rendőrt a mentők súlyos sérülésekkel vitték kórházba.

A Miskolci Nyomozó Ügyészség a rendőrt járművezetés halált okozó tiltott átengedésének bűntettével és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja, és vele szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt az illetékes Kazincbarcikai Járásbíróságnak - olvasható a közleményben.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a rendőr az eset után leszerelt, szolgálati viszonya megszűnt.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×