INFORÁDIÓ 

2018. március 25. vasárnap
Irén, Írisz

Vádat emeltek egy volt rendőr ellen Miskolcon

InfoRádió / MTI
Vádat emelt a Miskolci Nyomozó Ügyészség egy volt rendőr ellen, amiért tavaly júliusban átengedte motorkerékpárja vezetését ittas unokatestvérének, aki egy kanyarban kisodródva villanyoszlopnak hajtott és meghalt Tardonán - közölte a vádhatóság csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a szolgálaton kívüli rendőr őrmester tavaly július 12-én késő este tardonai lakásáról már ittas állapotban indult el crossmotorjával a településen lakó egyik ismerőséhez, akinél aznap baráti összejövetelt tartottak.

A rendezvényen a rendőr az ismerősei és 21 éves unokatestvére társaságában tovább italozott, majd beindította az egyébként egy személy szállítására alkalmas motorkerékpárját, és az ülésen hátracsúszva a jármű vezetését átengedte ittas unokatestvérének. A motorkerékpárral, amely több szempontból is alkalmatlan volt a biztonságos közlekedésre, bukósisak nélkül indultak el, majd nem megfelelően választották meg a sebességet, emiatt lesodródtak az úttestről és egy beton villanyoszlopnak ütköztek.

A járművet vezető fiatalember olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt, míg a rendőrt a mentők súlyos sérülésekkel vitték kórházba.

A Miskolci Nyomozó Ügyészség a rendőrt járművezetés halált okozó tiltott átengedésének bűntettével és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja, és vele szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt az illetékes Kazincbarcikai Járásbíróságnak - olvasható a közleményben.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a rendőr az eset után leszerelt, szolgálati viszonya megszűnt.

A címlapról ajánljuk