eur:
391.19
usd:
365.43
bux:
68030.68
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Vádat emeltek egy Pest megyében robbantással fenyegetőző férfi ellen

Vádat emeltek az ellen a férfi ellen, aki vélt sérelme miatt tavaly nyáron a Budapest Környéki Törvényszék és a Ceglédi Járási Ügyészség felrobbantásával fenyegetőzött - tájékoztatta a Pest Megyei Főügyészség szóvivője pénteken az MTI-t.

Gyugyi Csilla elmondta, hogy a vádlottban egy vele szemben korábban indult büntetőeljárás miatt az a meggyőződés alakult ki, hogy a hatóságok jogsértően végezték a munkájukat, s ezt mindenáron be is akarta bizonyítani. A jogi irodalmat tanulmányozta, miközben több ezer oldalnyi beadványt nyújtott be az érintett rendőrkapitányságnak és ügyészségnek.

A férfi 2014. június 26-án délelőtt felhívta a Budapest Környéki Törvényszék irodáját, és egy konkrét ügyben kért felvilágosítást. Mivel szerinte nem kapott megfelelő tájékoztatást, újra telefonált, s közölte: bombát helyezett el az épületben. A törvényszék érintett alkalmazottai már ismerték a vádlott hangját, s azt is tudták, hogy napok óta nem lépett be a bíróság épületébe, ezért annak kiürítésére és átkutatására nem került sor - magyarázta a szóvivő.

Közlése szerint a vádlott ugyanezen a napon a Ceglédi Járási Ügyészséget négyszer hívta, és szintén egy ügy után érdeklődött. Az itt kapott tájékoztatással sem volt elégedett, ezért újra telefonált, s azt mondta: bombát helyezett el az épületben, és az fel fog robbanni. A fenyegetést egy további hívásában megismételte.

Bár a két órán át tartó bombakutatás nem járt eredménnyel, az ügyészségi épületen kívül a szomszédban lévő bankfiókot, családsegítő szolgálatot, csemege üzletet, zöldségboltot, éttermet, pizzériát is ki kellett üríteni. A rendőrség lezárta Cegléd központi utcáját, a teljes jármű- és gyalogosforgalmat elterelték.

Még aznap sikerült őrizetbe venni a fenyegetőzőt, aki előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást. A Monori Járási Ügyészség köznyugalmat súlyosan megzavaró közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt emelt vádat ellene - tájékoztatott Gyugyi Csilla.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×