eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

135 fős nyomozócsoport keresi a Lehel utcai robbantót - 10 millió a nyomravezetőnek

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) 135 fős nyomozócsoportja folytatja a hétfő hajnali Lehel utcai robbantásos bűncselekmény felderítését - közölte honlapján az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata csütörtök délután.

A nyomozócsoport már számos nyomozási cselekményt elvégzett, a széleskörű adatgyűjtés során beszerzett információkat folyamatosan ellenőrzik, értékelik, folyamatos a helyszínen rögzített nyomok értékelése - olvasható a rendőrségi közleményben.

A nyomozócsoport létszáma bővíthető, az országos rendőrfőkapitány intézkedett szükség esetén további erők és eszközök azonnali biztosítására. A nyomozás a teljes szakértői vizsgálatok, bizonyítás tekintetében elsőbbséget élvez.

A bűncselekménnyel összefüggésben a rendőrség keresi, azt a fekete bukósisakot, sötét kezes-lábast viselő 180-185 centiméter magas ismeretlent, aki a helyszínről egy cross enduro jellegű, forgalmi rendszám nélküli, 125 cm3 vagy 250 cm3 hengerűrtartalmú, robogónál nagyobb méretű motorkerékpárral elhajtott.

Az országos rendőrfőkapitány 10 millió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki a hétfő hajnali Lehel utcai robbantással kapcsolatban érdemi információt ad - közölte honlapján az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata csütörtök délután.

A nyomravezetői díj annak fizethető ki, aki olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és ezeket az eljárás során ismerteti. Szükség esetén megteszik a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát az országos rendőrfőkapitány fenntartja.

Az NNI robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés bűntett és közveszély okozása bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytatja az eljárást ismeretlen tettes ellen.

Az NNI kéri, hogy aki a bűncselekménnyel vagy az ismeretlen elkövetővel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, elsősorban az ügy kapcsán elkülönített ingyenesen hívható 06/80-620-107 zöld számot hívja, de bejelentését megteheti a 107, 112 központi segélyhívók valamelyikén, illetve bármelyik rendőri szervnél.

Címlapról ajánljuk

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×