eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Tápiószelei gyermekbántalmazás - Emberöléssel gyanúsítja a rendőrség a nevelőapát

Emberölés megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette a rendőrség annak a kétéves kislánynak a nevelőapját, akit múlt hét szerdán súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba Tápiószeléről. A gyermek két nap múlva belehalt sérüléseibe - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI-vel.

Beluzsárné Belicza Andrea tájékoztatása szerint a kirendelt igazságügyi orvos szakértő megállapította, hogy a gyermek halálában idegenkezűség is szerepet játszott.

A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették a kislány nevelőapját, B. Béla 38 éves tápiószelei lakost. Előzetes letartóztatásának kezdeményezése mellett emberölés megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást ellene a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Beluzsárné Belicza Andrea korábban azt mondta az MTI-nek, hogy az üggyel kapcsolatban először életveszélyt okozó testi sértés bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított eljárást a főkapitányság. A szóvivő jelezte: a boncolási jegyzőkönyv, illetve a szakértői vélemény elkészülte után halált okozó testi sértés vagy emberölés gyanúja is lehet majd a minősítés.

Az Index a múlt pénteken hozta nyilvánosságra, hogy egy kétéves gyermeket súlyos törésekkel és fejsérülésekkel vittek kórházba szerdán Tápiószeléről. A kislány állítólag korábbi bántalmazás nyomait is magán viselte, és olyan állapotban volt, hogy az orvosok is megdöbbentek rajta.

A gyermek a rendőrségi tájékoztatás szerint pénteken a késő esti órákban veszítette életét.

.

Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 16:40
×
×
×
×