eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Hitelcsalókat buktatott le a rendőrség

Mintegy háromezer embernek okozott több száz millió forintos kárt egy társaság, amely ügyfeleinek kedvezményes törlesztésű hitelt kínált - jelentette be sajtótájékoztatóján a XIV. kerületi rendőrkapitányság megbízott vizsgálati osztályvezetője.

Hadzsi István elmondta, az országos napilapokban megjelent hirdetésekkel elsősorban a nehéz anyagi helyzetben élő idős embereket célozták meg, akiktől a hitel fejében egyszeri kockázatkezelési díjat szedtek be 200 ezer és 7 millió forint közötti összegben. A hitelt csak néhányan kapták meg - tette hozzá.

A zuglói kapitányság főnyomozója az ügy részleteiről azt mondta, a rendőrség egy hete egyszerre öt helyszínen tartott házkutatást, és több tízezer oldalnyi iratot és számítógépeket foglaltak le. Tasiné Srajber Rita hozzátette, az üggyel kapcsolatban öt embert előzetes letartóztatásba, egyet pedig házi őrizetbe helyeztek, három gyanúsított szabadlábon védekezhet.

A rendőrség a három éve folyó nyomozásban eddig beérkezett 67 feljelentést egyesítette - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×