eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Ma kezdődik Rezesová pere

Ma kezdődik a négy halálos áldozatot követelő közlekedési baleset okozásával vádolt szlovák nő büntetőpere a Budapest Környéki Törvényszék épületében. Az ügyet a Gödöllői Járásbíróság tárgyalja.

Egy évvel ezelőtt, 2012. augusztus 21-én hajnalban a vád szerint a szlovák Eva Rezesova terepjárójával az M3-as autópályán hátulról belerohant egy személyautóba, amely az ütközéstől előbb egy teherautónak, majd a szalagkorlátnak csapódott. A szabályosan közlekedő autóban ülő négy emberből három a helyszínen, egy a kórházban életét vesztette.

Az eljárás során nyilvánosságát kapott, hogy a védelem szerint a nő a karambol után, a történtek miatti sokkos állapotban ivott a kocsijában lévő vodkából. Sajtóhírek szóltak arról is, hogy a védelem indítványozta újabb műszaki szakértő kirendelését, hogy megtudják, a másik kocsi hirtelen sávváltását észlelhette-e időben a vádlott. Ebből arra is lehet következtetni, hogy a nő védekezési stratégiája szerint ő szabályosan, igaz, egy kicsit gyorsan közlekedett, amikor váratlanul elé vágtak, és ezért nem kerülhette el az ütközést.

Az eljárás adatai szerint Rezesová már korábban megelőzte a később balesetet szenvedett személyautót, akkor rájuk húzva a kormányt. Később a leállósávban vesztegelt, majd ismét utolérte a személyautót, amelynek ekkor már mintegy 170 kilométer per órás sebességgel neki is ment.

A rendőrségi nyomozás során felmerült, hogy a nő az alkohol mellett kábítószert is fogyasztott, ám a vádlott szerint a hatóanyag csupán egy gyógyszer beszedésével került a szervezetébe. Az InfoRádió által korábban megkérdezett igazságügyi orvos szakértő, Kristóf István szerint vannak olyan gyógyszerek, amelyek lelassíthatják a reakcióidőt.

Eva Rezesovát az ügyészség több ember halálát okozó, ittas járművezetéssel vádolja, amelyért akár 10 éves szabadságvesztés is kiszabható. A 35 éves nő tagadja bűnösségét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 16:40
×
×
×
×