eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Nemzetközi bűnszervezet tagjait fogták el Magyarországon - videó

Az Osztrák Rendőrség által kezdeményezett nemzetközi jogsegélykérelem teljesítésének keretében a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Felderítő Főosztály Pénz- és Bankkártya-hamisítás Elleni Osztályának munkatársai - osztrák rendőrökkel közösen - Budapest területén elfogtak két román állampolgárt.

Az egyik román állampolgár megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy egy, több ország területén is aktív, internetes csalásokra és bankkártyás visszaélésekre szakosodott bűnszervezetet irányított.

A nemzetközi bűnszervezet tagjai hamis okmányokkal nyitottak bankszámlákat különböző országokban, amelyeket részben internetes aukciós csalásokra, részben pénzmosásra használtak. A bűnszervezet bankkártya adatok megszerzésével is foglalkozott. A megszerzett adatok felhasználásával úgynevezett klón-kártyákat hoztak létre, amelyekkel azután jogosulatlan bankkártyás vásárlásokat hajtottak végre.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai házkutatást is tartottak, melynek során számítástechnikai és kommunikációs eszközök mellett bankkártya hamisításhoz szükséges technikai eszközöket és nyersanyagokat is lefoglaltak.

Az európai elfogatóparancs alapján körözött két román állampolgárt előállításukat követően őrizetbe vették, velük szemben a további eljárást az Osztrák Rendőrség folytatja le.

A videót itt láthatják.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Elsüllyedhet-e a magyar napelemes ipar a korlátozások miatt?

Elsüllyedhet-e a magyar napelemes ipar a korlátozások miatt?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. Németországban a Bundestag elé került a napokban az a törvényjavaslat amivel tovább akarják gyorsítani a napelemek németországi terjeszkedését. Magyarországon legutóbb viszont elkaszáltak egy olyan kapacitásbővítési csomagot, amely az évtized végére akár további 10 GW megépítése előtt nyitotta volna meg a beruházási lehetőségeket. Kiss Ernőt, a Magyar Napelem és Napkollektor Szövetség MNSZSZ) elnökét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 16:40
×
×
×
×