eur:
387.68
usd:
357.02
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Ellopták II. János Pál egyik ereklyéjét

Elloptak egy, a néhai II. János Pál pápa vérét tartalmazó fiolát kedden egy paptól Olaszországban, de a hatóságok órákkal később megtalálták.

Az eset egy vonaton történt, amelyen a pap a fiolát Rómából az olasz főváros egyik külvárosába szállította volna, hogy ott kiállítsák az egykori pápa csodálói számára.

A vasúti rendőrség részletekkel nem szolgált arról, hogy miképpen sikerült visszaszerezni az ereklyét.

II. János Pál 2005. április 2-án, 84 éves korában hunyt el. Azóta a világ több pontján rendeztek kiállítást ereklyéiből. A volt katolikus egyházfő boldoggá avatási eljárása még halálának évében megkezdődött Rómában. Karol Wojtylát 2011. május 1-jén avatták boldoggá, a modern történelem leggyorsabb ilyen eljárása keretében.

A szentté avatás egy új eljárásban valósulhat meg, és ehhez egy újabb, második csoda bizonyítása szükséges. A boldoggá avatási eljárás során csodának ismerték el egy francia apáca gyógyulását, aki imáiban II. János Pál közbenjárását kérte.

Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×