eur:
390.84
usd:
366.01
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Lövöldözés egy finnországi iskolában

Egy fiatal férfi lövöldözött pénteken reggel egy finnországi iskolában, az incidensben szerencsére senki sem sérült meg - közölték a helyi hatóságok.

A húszas éveiben járó férfit - aki a folyosóról négy lövést adott le egy osztályterembe - a helyszínre érkező rendőrök letartóztatták. Jari Kinnunen nyomozófelügyelő elmondta, hogy az iskola diákjai és személyzete biztonságban voltak, és közölte, hogy az elkövető nem az intézmény tanulója volt.

Az eset a Helsinkitől 190 kilométerre északra lévő Orivesi város egyik középiskolájában történt.

Ugyancsak pénteken lövöldözés történt a városban, és egy ember megsérült. A két incidens közötti, esetleges összefüggést azonban Kinnunen nem tudta megerősíteni

Finnországban két halálos iskolai lövöldözés történt az elmúlt években. 2008-ban a Finnország nyugati részén lévő Kauhajoki városban egy diák kilenc társával és egy tanárral végzett, mielőtt öngyilkoságot követett el. Egy évvel korábban egy 18 éves hallgató a Helsinkitől 30 kilométerre lévő Tuusulában megölte hat társát, egy iskolai ápolónőt és az igazgatót, majd önmagával is végzett.

A támadásokat követően a hatóságok elrendelték az iskolák biztonságának megerősítését, a többi között kamerákat helyeztek el a tantermekben, a személyzetet pedig lőgyakorlatban részesítették.

Címlapról ajánljuk
Nagy Sándor Gyula: latinos hiszti miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nagy Sándor Gyula: "latinos hiszti" miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nem mond le hivataláról Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök, aki azt követően helyezte kilátásba távozását, hogy felesége ellen vizsgálat indult egy korrupciós ügyben. Nagy Sándor Gyula, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára szerint ez az ügy egy tízéves, a kormányfő és családja számára rendkívül megterhelő folyamat egyik állomása, ezért négy napra el is csendesedett az ország vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×