eur:
394.5
usd:
365.27
bux:
65461.77
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Előzetesben egy szegedi bíró

Harminc napra előzetes letartóztatásba helyeztek hétfőn Kecskeméten egy szegedi bírót, akit többek között több rendbeli vesztegetés, hivatali visszaélés, valamint okirat-hamisítás bűntettével gyanúsítanak - közölte Sárközy Szabolcs, a Bács-Kiskun Megyei Bíróság szóvivője az MTI-vel.

A szökés, elrejtőzés veszélyével, valamint az eljárás jogellenes befolyásolásának lehetőségével indokolta döntését a Kecskeméti Városi Bíróság nyomozási bírója - mondta el Sárközy Szabolcs.

November 30-án egy szegedi bíró mentelmi jogának felfüggesztését kezdeményezte a Szegedi Nyomozó Ügyészség a K. Zoltán szegedi ügyvéd ellen indult nyomozás kapcsán. Az ügyészség hivatali vesztegetéssel gyanúsítja K. Zoltánt és ügyvédjelöltjét, K. Lászlót. Az ügyvéd a gyanú szerint egy kiemelt jelentőségű, több száz millió forintos adócsalási ügyben felajánlotta segítségét az ügy előzetes letartóztatásban lévő gyanúsítottjának. Azt mondta, néhány millióért el tudja intézni, hogy a férfi szabadlábra kerüljön.

A korrupciós ügyben, az eddig két szegedi ügyvéd ellen indult eljárásban az ügyészség eljutott egy mentelmi jogot élvező személyig: a Csongrád Megyei Bíróság egy tanácsvezető bírájának a felelőssége vetődött fel. Ezért a Szegedi Nyomozó Ügyészség a Legfőbb Ügyészségen indítványozta, hogy hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntette miatt a köztársasági elnök függessze fel a mentelmi jogát.

A szegedi tanácsvezető bírót december 23-án őrizetbe vették.

A rendszerváltozás óta magyar bíró ellen korrupció gyanújával nem indult eljárás.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×