eur:
389.48
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Rendőri őrizetben a miskolci lövöldöző

Rendőri őrizetben van a Borsod megyei kórházban az a 42 éves férfi, akit tűzharcban tettek ártalmatlanná Miskolcon a járőrök - közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Egyedné Novodonszki Éva emlékeztetett arra, hogy a férfi szombaton tüzet nyitott a kiérkező járőrökre, miután előzőleg egy miskolci lakásban életveszélyesen megsebesítette 37 éves volt élettársát. A rendőrök gyors, határozott és szakszerű intézkedésének köszönhetően sikerült az elkövetőt ártalmatlanná tenni, ennek köszönhetően a nőt időben kórházba szállíttatni.

A szóvivő elmondta: a férfi állapotában vasárnapra virradóra nem történt változás, továbbra is életveszélyes a sérülése. A nő már nincs életveszélyben, súlyos sérülésekkel ápolják a kórházban.

Gaskó Bertalan, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szóvivője korábban arról számolt be, hogy szombaton kora délután telefonon tett bejelentést egy polgárőr a miskolci rendőrkapitányságra, amely szerint egy miskolci, második emeleti társasházból segítségért kiált egy nő.

A kiérkező járőrökre a lakásban tartózkodó 42 éves férfi egy fegyverből azonnal tüzet nyitott, a rendőröknek azonban tűzpárbajban rövid időn belül sikerült őt ártalmatlanná tenniük. A férfi életveszélyesen megsérült, a járőrök nem sérültek meg.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya az ügyben emberölés kísérlete miatt indított nyomozást, egyben a támadóval szemben hivatalos személy elleni erőszak miatt tett feljelentést.

Az eljárás eddigi adatai szerint az elkövető szerelemféltésből bántalmazta volt élettársát. Bár a támadásra egy volt katonai lakótelepen került sor, az elkövető nem tagja és nem is volt tagja sem katonai, sem rendőri szervnek - mondta el Gaskó Bertalan.

A rendelkezésre álló adatok szerint a helyszínre kiérkező járőrök gyors, határozott és szakszerű intézkedésének köszönhető az, hogy a lövöldözésben megsérült nőt sikerült életben kórházba szállítani. "Az eddig elvégzett parancsnoki vizsgálat adatai szerint a járőrök intézkedése törvényes, arányos és szakszerű volt" - jegyezte meg.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×