eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 29. szombat Péter, Pál

Bundabotrány: ma már szinte bármire lehet fogadni

Az InfoRádió által megkérdezett sportközgazdász szerint ma már szinte bármire lehet fogadni egy-egy sportmérkőzéssel kapcsolatban. A most letartóztatott banda valószínűleg távol-keleti irodáknál fogadott nagy tételben a meccsekre.

Ahogy Szabados Gábor sportközgazdász is magyarázta, a fogadási botrány gyanúsítottjai a mérkőzések legapróbb és kevésbé feltűnő mozzanataira fogadtak hatalmas tétekben.

A többi között az Argentína-Bolívia utánpótlás-válogatott találkozóra is fogadtak, itt a meccs vége előtt a magyar játékvezető nem adott meg egy gólt a bolíviaiaknak, viszont a feltűnően elnyúló hosszabbításban az argentinok betaláltak, pontosan úgy, ahogy azt a fogadók várták.

Ezt a találkozót egyébként Lengyel Kolos vezette, és Kenesei Zoltán és társai fogadtak rá. Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője az InfoRádiónak nem cáfolta, hogy K. Zoltán, Kenesei Zoltán korábbi élvonalbeli futballista, L Kolos pedig Lengyel Kolos játékvezető.

Egyébként szinte bármire lehet fogadni, arra, hogy a meccseken hány sárga lap lesz, egyik vagy másik együttes hány szögletet végezhet, de akár arra is, hogy hány gólos hátrányból nyer az adott csapat.

Szabados Gábor szerint, ha valóban fogadtak élvonalbeli meccsekre, akkor az érintett csapatok játékosai vagy a közreműködő játékvezetők is érintettek lehetnek.

A sportközgazdász kifejtette: a klubok megtilthatják a játékosok számára a fogadásokat, de a most letartóztatottak se a saját nevükön fogadhattak. A szakértő arról is beszélt, hogy hatalmas imázsromboló hatással lehet a magyar labdarúgásra a bundabotrány, de akár a szponzoráció terén is gondokat okozhat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Béketervet készít Ukrajna a háború befejezésére, az oroszok egy újabb települést foglaltak el – Híreink az ukrajnai háborúról szombaton

Béketervet készít Ukrajna a háború befejezésére, az oroszok egy újabb települést foglaltak el – Híreink az ukrajnai háborúról szombaton

Hammer típusú okosbombával támadták az ukrán légierő tagjai az oroszországi Belgorod megyét. Mindeközben Csasziv Jar heves ostrom alatt áll, termobárikus fegyverekkel lőtték a várost. Tegnap délutánra az orosz hadsereg elfoglalta a donyecki Razdolivkát, a közép-ukrajnai Dnyipro városában pedig orosz rakétacsapás ért egy kilencemeletes lakóépületet. Tegnap újabb villámszankciókról döntött az EU az oroszok ellen, az amerikai hadsereg pedig 4,5 milliárd dollár értékű többéves szerződést ítélt oda a Lockheed Martinnak. Az oroszok bejelentették: elfoglalták a donyecki Szumi települést. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×