eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Romagyilkosságok: kapcsolatban állt az egyik gyanúsított a katonai titkosszolgálattal

Valóban kapcsolatban állt a Katonai Biztonsági Hivatallal (KBH) a romák elleni támadások egyik gyanúsítottja, de a gyilkosságok ideje alatt, mivel leszerelt a honvédségtől, már nem informálta a titkosszolgálatot - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken.

A Magyar Hírlap pénteken azt írta, a KBH-nak elvileg tudnia kellett a romagyilkosságok elkövetőiről, mert a napilap birtokába került az egyik gyanúsított, Cs. István vallomása, melyben megnevezte a titkosszolgálati kapcsolattartóját, és elmondta, hogy a tartótisztje a 2009 áprilisában Tiszalökön történt támadás után kérdezgette őt a romagyilkosságokról.

A HM a napilap írására reagálva az MTI-vel azt közölte: a gyilkosságsorozat idején - a föllelhető iratok bizonysága szerint - Cs. Istvánnak már nem volt kapcsolata tartótisztjével, mert koszovói külszolgálata után egy évvel leszerelt.

"A KBH tehát szakszerűen járt el, amiről a rendőrségi jegyzőkönyvek is tanúskodnak, hiszen a kihallgatott kapcsolattartó a gyilkosságokról érdemi információval nem rendelkezett" - tudatta a HM sajtófőnöke.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×