eur:
394.03
usd:
365.68
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Autós üldözés és lövöldözés közben meghalt egy rendőr Budapesten

Egy rendőr meghalt péntek délután, amikor elgázolta egy menekülő autó a Keleti pályaudvar közelében. A rendőrök üldözték az autót, és több lövés is eldördült. Szemtanúk az Origo internetes portálnak azt mondták, hogy a rendőrt elgázolta egy menekülő BMW, amely előtte már ütközött egy rendőrautóval.

Meghalt egy rendőr péntek délután Budapesten, a Keleti pályaudvar közelében. Sas Oszkár, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese szerint a XIV. kerületi rendőrök pénteken délután egy közlekedési szabálysértővel szemben akartak intézkedni, de a fekete BMW-t vezető férfi nem állt meg.

Ekkor a járőrök üldözni kezdték, és közben segítséget kértek - számolt be az Origo. Az autót a sajtóügyeletes szerint sikerült is megállítani a Baross téri parkolóban, de miután megállt, a rendőrautóból kiszálló 30 éves járőrt hirtelen hátramenetbe kapcsolva elütötte.

A rendőr a helyszínen életét vesztette, a BMW-t pedig végül a Gubacsi úton sikerült elfogni. Kihallgatása folyamatban van - mondta Sas Oszkár, aki további részleteket egyelőre nem mondott. Az MTI információi szerint az autónak egy női utasa is volt, őt is előállították.

Az ügyeletes arról nem beszélt, hogy dördültek-e lövések, bár az Origo tudósítója szerint a Baross téri parkolóban a helyszínelők által krétával körberajzolt féknyomok mellett töltényhüvelyeket is lehet látni. A portálnak egy közelben lakó olvasó is arról számolt be, hogy lövöldözés volt a Baross téren, a Keleti pályaudvar közelében. Az olvasó négy vagy öt lövést hallott, majd egy, helyszínről a Verseny utcán keresztül menekülő BMW-t látott, amelyet több rendőrautó üldözőbe vett. A történtek más szemtanúi is lövésekről számoltak be.

Több szemtanú - a közelben dolgozó pénzváltók és gyrosárusok - azt mondták, látták, amint a Verseny utca felől behajt egy fekete BMW a Baross téri parkolóba, ahol összeütközött egy rendőr járőrautóval. Abban a szemtanúk nem voltak biztosak, hogy a rendőrautó szándékosan ütközött-e a másik kocsival, hogy megállítsa, vagy véletlenül történt karambol.

Beszámolójuk szerint az ütközés után odaérkezett egy másik járőrautó, amely keresztbe állt az úton, és egy rendőr kiugrott a kocsiból. Megpróbálta megállítani a BMW-t, de az nem állt meg, hanem gázt adott, elütötte a rendőrt, majd szűk ívben megfordult, és nagy sebességgel kihajtott a parkolóból - mondták a szemtanúk, akik úgy emlékeztek, hogy ekkor dördültek lövések, de nem tudták megmondani, hogy pontosan hány lövést hallottak, és azt sem látták, hogy ki lőtt.

Az egyik szemtanú azt mondta, a BMW akkor ütötte el a rendőrt, amikor megpróbált nagyon gyorsan megfordulni a parkolóban, és eközben kicsúszott a hátulja, a rendőr pedig a hátsó kerék alá került.

Az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletén az Origónak azt mondták, olyan súlyos sérülései voltak a rendőrnek, hogy már nem tudtak rajta segíteni a kiérkező mentők. Az ügyeletes más sérültekről nem tudott.

A rendőrség hősi halottnak tekinti az elhunyt rendőrt. Pintér Sándor belügyminiszter a délutáni kormányszóvivői tájékoztatón közölte, hogy egy rendőr zászlós szolgálatteljesítés közben elhunyt. Pintér azt mondta, bátorsága előtt fejet hajt.

Képriport és videóbeszámoló az Origo oldalán.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×