eur:
393.79
usd:
364.95
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Vizsgálat indult a bázakerettyei pszichiátriai otthon igazgatónője ellen

Még ezen a héten szeretnék lezárni a Zala Megyei Önkormányzatnál azt a vizsgálatot, amely a bázakerettyei Pszichiátriai Betegek Otthona és Rehabilitációs Intézetének igazgatója ellen indult, aki egy bejelentés szerint gondozottakkal újíttatta fel budapesti lakását - tájékoztatta a Zala Megyei Önkormányzat alelnöke

A lapinformációkat megerősítve Nagy Kálmán (Fidesz) elmondta: a múlt csütörtökön egy bulvárlap újságírójától érkezett a bejelentés, amely két dolgot állított. Egyrészt, hogy a budapesti VII. kerületben a zalai intézmény igazgatónőjének lakásfelújításán a pszichiátriai otthonból szállított betegek dolgoznak, fizikai munkát, segédmunkát végeznek. Másrészt a gondozottakat a zalai önkormányzat tulajdonában, de a bázakerettyei intézmény használatában lévő kisbusszal vitték Budapestre.

Nagy Kálmán hozzátette: a vizsgálatot a múlt héten elrendelték, hétfőn a megyei főjegyző összeállította a bizottságot is. Szóban már kértek egy igazoló jelentést az igazgatónőtől, aki első megkeresésükre nem ismerte el a vádakat.

A Zala Megyei Önkormányzatnál néhány napon belül, még ezen a héten szeretnék lezárni a vizsgálatot. Ha jogsértést találnak, akkor fegyelmi eljárás, esetleg feljelentés következhet - fogalmazott az alelnök.

Az MTI megkeresésére Marketti Judit, a bázakerettyei pszichiátriai otthon igazgatója nem kívánt válaszolni kérdésekre, de közölte, hogy később írásban nyilatkozik.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×