INFORÁDIÓ
2022. július 4. hétfő
Ulrik

A barátját alkalmazta - újabb gyanú Hunvald György ellen

Infostart

A különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen, társtettesként, bűnszervezet tagjaként elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt a Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő büntetőügyben a főügyészség e héten Hunvald György VII. kerületi polgármesterrel szemben egy munkaszerződéssel összefüggésben újabb bűncselekmény megalapozott gyanúját közölte.

Hunvald György - az eljárás adatai szerint - 2007. év elején abban állapodott meg a litván állampolgárságú, de már hosszabb ideje Magyarországon élő barátjával, hogy a VII. kerületi Önkormányzatnál munkaszerződéssel alkalmazni fogja - olvasható az ügyészség közleményében.

2007 májusától a litván állampolgárt a polgármesteri kabinetbe - amelynek tagjai Hunvald György közvetlen irányítása alá tartoztak - 400.000 forint személyi alapbérrel vették fel.

A bár Hunvald barátja - a polgármester tudtával - az önkormányzatnak érdemi munkát nem végzett, 2007 májusától 2009 januárjáig munkabér és egyéb juttatások címén bruttó 9,7 millió forintot fizettek ki neki. Hunvald György a VII. kerületi Önkormányzatnak - a kifizetett közterhekre is tekintettel - mindösszesen 12,7 millió forint vagyoni hátrányt okozott.

A polgármester e cselekménye egy rendbeli jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette megalapozott gyanúját kelti. Hunvald György a gyanúsításközlés ellen panasszal nem élt, ugyanakkor vitatta a gyanúsításban foglaltakat.

A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018