INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Idén már nem tesz vallomást a pécsi lövöldöző

Infostart / InfoRádió
Új védője tanácsára nem tett vallomást az a 23 éves hallgató, aki november 26-án lelőtte az egyik csoporttársát, három másik embert pedig megsebesített a Pécsi Tudományegyetem Biofizikai Intézetében. Az ámokfutót ma (csütörtökön) Baranya megyei nyomozók próbálták kihallgatni a budapesti Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben. Papp Gábor ügyvéd szerint a pécsi lövöldöző idén már biztosan nem beszél a rendőröknek.

Egy embert lelőtt, hármat pedig megsebesített a Pécsi Tudományegyetem Biofizikai Intézetében egy 23 éves egyetemista november 26-án. Az ámokfutót megpróbálták kihallgatni csütörtökön a Baranya megyei nyomozók, ám nem tett vallomást.

Az elkövető új ügyvédje az InfoRádiónak elmondta: szinte biztos, hogy idén már kerül sor a vallomástételre, de elképzelhetőnek tartja, hogy jövő év elején már igen.

Papp Gábor hangsúlyozta: mivel szerda este kapta meg az ügyvédi meghatalmazást, még fel kell készülni az ügyre, ezért azt tanácsolta védencének, hogy ne tegyen vallomást.

Arról, hogy milyen védekezési stratégiát alakít ki, és milyen állapotban van a lövöldöző, a titoktartási kötelezettségre hivatkozva nem beszélt az ügyvéd.

Hanganyag: Herczeg Zsolt


A címlapról ajánljuk