eur:
396.31
usd:
354.6
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert
Driving collision aftermath insurance concept auto
Nyitókép: razerbird/Getty Images

Meghalt az elütött idős férfi, mégis felmentették a sofőrt

Felmentették a halált okozó közúti baleset okozása vétségének vádja alól azt az idős férfit, aki 2022 őszén Hőgyészen ütött el autójával egy útszélén gyalogló férfit, aki ennek következtében életét vesztette.

A hetvenes évei elején járó vádlott 2022. november 26-án este, éjszakai látási viszonyok között közlekedett autójával Hőgyész lakott területén belül. Szakály irányából Szekszárd felé tartott működő közvilágítással ellátott, nedves felületű aszfalt burkolatú úttesten, gyér forgalmi viszonyok mellett.

Figyelmetlensége miatt későn észlelte a vele szemben, a menetiránya szerinti jobb oldali forgalmi sáv szélén haladó, fekete színű nadrágot és fekete színű kabátot viselő 75 éves gyalogost.

A személygépkocsi lökhárítójával és jobb első sárvédőjével, valamint jobb oldali külső visszapillantó tükrével nekiütközött, és elsodorta.

A balesettel érintett útszakaszon a megengedett legnagyobb haladási sebesség 60 kilométer/óra, a vádlott által vezetett személygépkocsi ütközés előtti haladási és ütközési sebessége 50-51 kilométer/órában határozható meg.

A vizsgálat szerint intenzív lassító fékezéssel, 48-50 méteren belül a jármű az ütközési pont előtt megállítható lett volna, vagyis az ütközést el lehetett volna kerülni.

A baleset következtében a sértett 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket, számos törést szenvedett, majd a kórházban 2022. december 8-én

életét vesztette.

Az elszenvedett közlekedési baleset és a halálos eredmény között közvetlen ok-okozati összefüggés állapítható meg.

A szakértők azt állapították meg, hogy a vádiratban foglaltak ellenére nem volt objektív módon pontosan megállapítható az, hogy a láthatósági mellényt nem viselő, sötét ruházatú sértett az adott látási viszonyok mellett hány méterről volt látható a járművezető számára, így az sem, hogy féktávolságon belül vagy kívül volt-e csak észlelhető. Utóbbi esetben a közlekedési szabály megsértése nem állapítható meg.

Tekintettel arra, hogy a kétséget kizáróan nem bizonyított tényt nem lehet a vádlott terhére róni, illetve a leírt körülmények megfelelő bizonyítottságának hiánya okán a bíróság a terhelt felmentéséről határozott - írja a teol.hu.

Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 22. 16:09
×
×
×
×