eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
A young adult with crutches and his foot bandaged in plaster is ascending steps of a stairway inside an apartment house. Barefoot toes are sticking out of bandage.
Nyitókép: EThamPhoto/Getty Images

Két ember halála szárad a magyar volt felnőttfilmes lelkén, meghozták ellene az ítéletet

Enyhítették az ítéletet annak a nőnek az ügyében, aki felelőtlen vezetésével két ember halálát okozta.

A nő még 2022. áprilisában okozott halálos balesetet Kocsola és Dombóvár között. Toyota CH-R típusú autójában a férjével, egy ismert olasz filmproducerrel utazott, amikor az asszony záróvonalon kezdett előzésbe. Nem vette észre a szemből érkező Renault-t, és frontálisan ütköztek. A vétlen kocsiban egy egy 66 éves nő és egy 71 éves férfi utazott, mindketten meghaltak a baleset során. A vétkes kocsiban ülő H. Éva (már a férje nevét használja) és párja is súlyos sérüléseket szenvedtek. Mindkettőjük felépülése hónapokon át tartott - számol be a bírósági tárgyalás előzményéről a teol.hu.

A dombóvári bíróság enyhítő körülményként vette számításba, hogy a sofőr korábban soha nem volt büntetve, a baleset okozása előtt nem fogyasztott sem alkoholt, sem pedig drogot, valamint, hogy férjével egy kiskorú gyermekről kell gondoskodniuk.

Az egykori felnőttfilmes a tárgyalás előtt már legalább fél órával a bíróság épületében tartózkodott férjével és ügyvédjével. A megyei lap tudósítása szerint

az ítélethirdetés előtt sírva kért bocsánatot a balesetben elhunyt idős férfi fiától.

Láthatóan telefonszámot cseréltek, azt viszont egyik fél sem árulta el, pontosan mi célból.

Indoklás

Az elnök kifejezetten hangsúlyozta, egy halálos közúti baleset minden érintett fél számára komoly lelki megterhelést jelent, hiszen – mint a bíró mondta – az ilyen tragédiák nem előre eltervezetten történnek, az azokban való kényszerű részvétel pedig a túlélőknek is akár egy életen át tartó traumát tud okozni.

A vádlott férje mondott párt szót, arról beszélt, hogy leszámoltak a pornós múlttal, mindketten országos televíziós csatornáknak dolgoznak, filmeket készítenek. Az elmúlt egy évben viszont alig tudtak dolgozni, hiszen a lelki trauma mellett a fizikai felépülésük is rengeteg energiát is időt igényelt.

Az ítélet egyébként jelentősen enyhítette az egy év kilenc hónapos letöltendő fogházbüntetést, azt négy év próbaidőre változtatta.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×