eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay.com

Halál a fürdőszobában

A szén-monoxid-érzékelő jelzése és gázszag miatt riasztották a tűzoltókat Gyulán egy Béke sugárúti társasházi lakásba. A tűzoltók egy idős nő holttestére bukkantak.

A hvg.hu írja az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság jelentése alapján, hogy a gyulai lakásban szén-monoxid jelenlétét mutatták ki, aminek forrása a fürdőszobában működő, nyílt égésterű vízmelegítő volt. A hat négyzetméteres fürdőszobában minden ajtó és ablak zárva volt.

Az idős nő lakásában nem volt szén-monoxid-érzékelő.

A tűzoltók kiürítették a társasházat - összesen kilenc embert kísértek ki -, majd egy nagy teljesítményű ventillátorral átszellőztették azt.

Címlapról ajánljuk
„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

Pál Csaba akadémikus biológus és csapata az Európai Kutatási Tanács támogatásával azt vizsgálják a következő években, hogy az újonnan fejlesztett antibiotikumok mennyire hatékonyak az ellenálló baktériumokkal szemben. A HUN-REN SZBK Biokémiai Intézetének tudományos tanácsadója az InfoRádióban elmondta: mivel a baktériumok egyre jobban képesek alkalmazkodni az antibiotikumokhoz, ma már sokkal veszélyesebbek, mint korábban.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×