eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Frakk Állatvédő Egyesület - Facebook

Lenyilaztak egy macskát Várpalotán, feljelentést tettek állatkínzás miatt

Feltehetően számszeríjjal találták el a macskát, a gyors beavatkozásnak köszönhetően a cica életben maradt. Az állatvédőktől a Tell Vilmos nevet kapta...

A meglőtt macska egy hosszú vízelvezető csőbe menekült, ezért a várpalotai állatvédők először a tűzoltókhoz fordultak, akik segítettek előhozni a sérült állatot.

A macskát ezek után megműtötték.

A Veszprémi Kedvenc rendelőben látták el a macsekot, aki tőlünk a Tell Vilmos nevet kapta - írták az állatvédők közösségi oldalukon.

Mint írják, szerencsére nem ért csontot, nem károsított belső szervet a nyílvessző, amit vélhetően egy számszeríjból lőttek ki. Így viszonylag könnyen el lehetett távolítani. Sebeket összevarrták, kapott gyógyszereket is. Egyben teszteltettük is , szerencsére cicabetegségekre negatív lett.

Amennyiben gazdája felismeri, a költségek kifizetése után visszakaphatja.

A közösségi oldalon az is olvasható, hogy nem szeretnék, hogy az elkövető megússza, ezért a rendőrségen állatkínzás miatt megteszik a feljelentést.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Nemrég tettük közzé azt a szubjektív listát, ami bemutatja a világ tíz legunalmasabbnak tartott városát. Ezt folytatva egy amerikai tanulmány a világ száz legunalmasabb turista látványosságát gyűjtötte össze. A felmérés több mint 60 millió Google-visszajelzés alapján közel 3300 népszerű turisztikai látványosságot vizsgált meg, és gyűjtötte össze kulcsszavak alapján a 100 legunalmasabbat. Ezek közül most azokat az európai látványosságokat mutatjuk be, melyek felkerültek a kétes dicsőségű listára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×