eur:
393.21
usd:
367.89
bux:
65949.18
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: guinnessworldrecords.com

Londonban él a világ legidősebb macskája

Flossie egyidős új gazdájával, Dél-Kelet Londonban kapta meg elismerését.

Az 1995-ben született macska rekordját a Guinness Rekordok Könyve is hitelesítette: 27 megélt éve emberi időszámítás szerint 124 esztendőnek felel meg.

A macskát egy évvel ezelőtt korábbi gazdája önkénteseknek adta át, mert már nem tudta továbbá finanszírozni ellátását. Ezzel azonban a cicának szerencséje volt, mivel új gazdája, Vicki Green az idős macskák tartásának szakértője - írja a Sky News.

Vicki és Flossie egyaránt 27 évesek. A macska nem hall és látása is egyre rosszabb, de Vicki játékos, érzelmekkel teli, kedves állatként írja le.

"Kezdettől fogva tudtam, hogy Flossie különleges macska, de azt nem gondoltam volna, hogy egy Guinness-rekorderrel fogom megosztani az otthonom.

Néha nem jut el az alomig és segítségre van szüksége a mindennapokban, de ezt meg tudom neki adni" - mondta Miss Green.

Flossie-ra munkások találtak rá, ezt követően tíz évet élt első gazdájával, annak haláláig. Majd az ő testvére vette magához, akinél 14 évig élt, szintén gazdi haláláig. A következő éveket második gazdája fiával töltötte, amíg ő le nem mondott róla.

A Cats Protection macskavédő szervezet meglepetten vette tudomásul, hogy a cicussal kapcsolatos állatorvosi bejegyzések azt bizonyítják, Flossie 27 esztendős. Ezzel jelenleg rekorder, de még sehol sincsen minden idők leghosszabb éltű macskájától: Creme Puff 38 évet élt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×