eur:
393.23
usd:
367.93
bux:
67044.93
2024. április 26. péntek Ervin
Kevin Spacey kétszeres Oscar-díjas amerikai színész meghallgatáson vesz részt a Massachusetts állambeli Nantucket kerületi bíróságán 2019. június 3-án. Az angol-walesi főügyészség (Crown Prosecution Service, CPS) különleges bűnügyekre szakosodott ügyosztályának 2022. május 26-i tájékoztatása szerint Spacey-t három férfi ellen elkövetett négyrendbeli szexuális támadással vádolják. A vádpontok a 2005 és 2013 közötti időszakot fogják át. A 62 éves Spacey 2004 és 2015 között a híres londoni Old Vic színház művészeti igazgatója volt, és e tevékenységéért távozásának évében II. Erzsébet királynő tiszteletbeli lovagi címben részesítette.
Nyitókép: MTI/AP/Steven Senne

Kevin Spacey ártatlannak vallotta magát

A per jövő nyáron kezdődhet a színész ügyében.

Kevin Spacey Oscar-díjas amerikai színész jövőre bíróság elé áll Londonban, miután ártatlannak vallotta magát a csaknem két évtizedre visszanyúló szexuális bűncselekmények vádjában.

Spacey-t öt bűncselekménnyel vádolják Nagy-Britanniában: négyszer érintéssel elkövetett szexuális erőszakkal, valamint egy súlyosabb vádpontban, mely szerint beleegyezés nélkül szexuális aktusra kényszerített egy férfit.

A 62 éves, szemüveget és világoskék öltönyt viselő amerikai színész és producer világosan kijelentette, hogy "nem bűnös", amikor a londoni Old Bailey központi büntetőbíróságon az egyes vádpontokról megkérdezték.

A húszperces meghallatást követően 2023. június 6-ra tűzték ki ügyének tárgyalását, amely a bíró szerint 3-4 hétig tarthat majd.

A színész óvadék nélkül, szabadlábon védekezhet.

A szexuális zaklatásért, ha bűnösnek találják, hat hónap börtönbüntetésre vagy pénzbüntetésre számíthat, a súlyosabb bűncselekményért viszont akár életfogytiglani börtön is kiszabható.

A vádpontokban szereplő szexuális zaklatási esetek 2005 márciusa és 2013 áprilisa között történtek Londonban és Gloucestershire-ben. A sértettek között egy 40-es éveiben járó férfi és két 30-as éveiben járó férfi szerepel a dokumentumokban.

A jelzett időszakban Spacey a londoni Old Vic színház művészeti igazgatója volt.

Az egykor Hollywood egyik legnagyobb sztárjának számító, kétszeres Oscar-díjas Spacey szinte eltűnt a nyilvánosság elől, mióta öt évvel ezelőtt szexuális visszaéléssel vádolták meg.

A botrány kirobbanása után kitették a Kártyavár című népszerű Netflix-sorozatból, és A világ összes pénze című filmben Christopher Plummerrel újraforgatták a jeleneteit.

Spacey ügyvédje, Patrick Gibbs korábban közölte: ügyfele minden ellene felhozott vádpontban ártatlan. Hozzátette: Spacey azért tért vissza Londonba, hogy bizonyítsa ártatlanságát, és folytatni tudja életét.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ultimátumot kapott a TikTok – Mégis miért?

Ultimátumot kapott a TikTok – Mégis miért?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist pénteki adása. A műsor első részében a Tiktok anyacége és az amerikai kormány csörtéjéről volt szó, amelynek a vége akár az is lehet, hogy a platformot betilthatják a tengerentúlon. Vendégünk volt Keleti Arthur, kibertitok jövőkutató, az Informatikai Biztonság Napja (ITBN) alapítója. A második blokkban a friss munkaerőpiaci adatokat elemeztük Hornyák Józseffel, a Portfiolio makrogazdasági elemzőjével.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×