eur:
392.13
usd:
366.61
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

Elhűltek a sétálók, amikor meglátták, mi úszkál a tóban

Kajmánt fogtak ki egy lengyelországi duzzasztómedencéből.

Az arra sétálók vették észre a nagyjából egyméteres, egzotikus hüllőt, egy yacare kajmánt (Caiman yacare) a Wroclawtól északra, az Odera folyó közelében lévő medencében, majd értesítették a rendőrséget.

"A helyi állatkert szakértői szerint a kajmán nem jelent veszélyt az emberekre, mert annyira kicsi"

- mondta a rendőrség szóvivője. A város erdő- és zöldterületeinek felügyeletéért felelős hatóság egy vadállatok befogására szakosodott céget bízott meg azzal, hogy elkapja a hüllőt.

A kajmánt jelenleg a helyi állatkertben látják el. Nem tudni, mennyi ideig vándorolt a mocsaras vidéken, és azt sem tudni, ki lehetett a tulajdonosa. A kajmánok az aligátorok családjába tartoznak, Dél- és Közép-Amerikában honosak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×