INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 21. hétfő
Máté, Mirella

túsz

esztergom

strucc

Nem mindennapi túszejtés Esztergomban

Nem mindennapi túszejtés Esztergomban

Infostart

A rendőrség szakértő segítséget kért a helyzet megoldásához.

Embereket ejtett túszul egy strucc Esztergomban: az állat valószínűleg megijedt, ezért a gondozójára támadt, megtépte, a gazdaság látogatóit pedig az épületbe kergette, ahonnan órákon át nem engedte őket kijönni. Ráadásul az agresszívvá vált állat a csőrével az ablakot kopogtatva tartotta őket sakkban - írta a kemma.hu portál.

Az emberek a hátsó épületből hívtak segítséget, mert féltek a pánikba esett állat újabb támadásától. A rendőrök pedig, látva a kialakult helyzetet, az Állatmentő Ligához fordultak.

Az ő beszámolójuk szerint délutánra az összes madár - egy kivételével, amelyik a később agresszívvá váló kakas volt -, bement a helyére, majd amikor - az egyébként idegen - látogatók távozni akartak, megijedt, hogy egyedül van kint, és bepánikolt. Az állatvédők először befogóbotos tereléssel próbálkoztak, de "a madarat jobban izgatták a bent lévő idegenek". A szakemberek "raklapokkal egy falat húztak a kert közepére és egyre beljebb terelték a kezükben lévő raklapokkal az állatot, míg be nem terelték, és az emberek kiszabadulhattak".

A másfél méteres madár végül a társai között megnyugodott, a túszul ejtett emberek pedig épségben kiszabadultak és hazatérhettek.

Nyitókép: Facebook/Állatmentő Liga
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018