eur:
394.71
usd:
370.99
bux:
66484.65
2024. április 16. kedd Csongor
Marton László felfüggeszti oktatói munkáját

Marton László felfüggeszti oktatói munkáját

A szexuális zaklatással hírbe hozott Marton László a Színház- és Filmművészeti Egyetem rektorának írt levélben közli, hogy az intézményi vizsgálat lezárulásáig felfüggeszti oktatói tevékenységét.

Sárosdi Lilla színésznő múlt héten a Harvey Weinstein-ügy kirobbanása után idézte fel, hogy húsz évvel ezelőtt egy 45-50 körüli, akkoriban színházat igazgató rendező egy autóban szexuális ajánlatot tett neki, de ő ezt visszautasította.

Csütörtökön aztán egy videóban Marton Lászlót, a Vígszínház főrendezőjét, korábbi igazgatóját nevezte meg zaklatójaként.

„Sárosdi Lilla állítása minden valóságalapot nélkülöz. Rágalom! Ezért kénytelen vagyok a megfelelő lépések megtételére” - reagált Marton László.

Erre a színésznő a hvg.hu-nak azt mondta, hogy a bíróság előtt is vállalja szavait.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói petíciót indítottak

a rektorhoz és a kancellárhoz fordulva, hogy az intézmény vezetése mindaddig függessze fel Marton Lászlót minden, egyetemükön viselt tisztsége és feladata alól, amíg szexuális zaklatási ügyében hitelt érdemlő módon be nem bizonyosodik bűnössége vagy ártatlansága.

Erre Marton László a rektornak küldött levélben jelezte pénteken, hogy

felfüggeszti oktatói tevékenységét.

„Kijelentem, hogy a személyemmel kapcsolatos állítások valótlanok. Annak érdekében, hogy az általam annyira szeretett növendékek körében semmiféle zavar ne támadjon, a vizsgálatig, amelynek állok elébe, felfüggesztem oktatói tevékenységemet” - olvasható a levélben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×