eur:
392.54
usd:
366.04
bux:
66702.54
2024. április 25. csütörtök Márk

Saját zsebére dolgozott a biztosítós üzletkötő

A Monori Járási Ügyészség üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett, nagyobb kárt okozó csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki valótlan káresemények alapján, ügyfelek adatait felhasználva vette fel a biztosítási összegeket - számolt be a Pest Megyei Főügyészség.

A bűnügy vádlottja, egy budapesti férfi egy biztosító üzletkötőjeként dolgozott. Feladata kizárólag casco-, lakás- és életbiztosítások megkötése volt, munkáját önállóan végzete.

A biztosítási szerződések megkötése során hozzáfért az ügyelek személyes adataihoz.

A férfinak anyagi problémái támadtak, ezért elhatározta, hogy valótlan kárbejelentéseket tesz a biztosító felé, és a bejelentett kár összegét a biztosított személyek helyett felveszi.

2013 szeptemberétől 2014 júniusáig

a biztosítóval szerződött ügyfelek adataival, hamis számlákkal, meg nem történt káreseményekről fiktív kárbejelentéseket nyújtott be

a biztosító felé.

A biztosító a viharkárokról, üvegkárokról szóló bejelentéseket elfogadta és a biztosítási összeget vádlott vagy ismerősei számlájára utalta.

A vádlott 28 alkalommal 15.000-55.000 forintig terjedő biztosítási összegeket vett fel jogosulatlanul. A férfi így összesen több mint 1 millió forint végösszegű hamis számlát nyújtott be a biztosítóhoz.

A Monori Járási Ügyészség üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett, nagyobb kárt okozó csalás bűntettével, magánokirat felhasználásának vétségével, személyes adattal visszaélés vétségével vádolja a férfit, akinek bűnösségéről a Monori Járásbíróság fog dönteni.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×