eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Kutyaeledelként tálalták a kivéreztetett nyulakat - jelentkezzen, aki vásárolt belőle!

Kutyaeledelként tálalták a kivéreztetett nyulakat - jelentkezzen, aki vásárolt belőle!

Az elvéreztetett nyulak nyúzása és a tetemek elszállíttatása helyett a nyúlhúst kutyatartóknak értékesítette takarmányként egy fővárosi, állati eredetű melléktermékgyűjtő vállalkozás - derült ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal ellenőrzésén. A NÉBIH két tonna terméket foglalt le a helyszínen.

A NÉBIH tájékoztatása szerint elvéreztetett nyulak nyúzására, a testek gyűjtésére és elszállíttatására rendelkezett engedéllyel az a fővárosi cég, ahol március elején tartottak ellenőrzést.

A vizsgálat feltárta, hogy

a melléktermékgyűjtő vállalkozás, az engedélytől eltérően, a nyulakat kibelezte, darabolta, csomagolta és részben fagyasztva, részben előhűtötten tárolta.

Kutyaeledelként tálalták a kivéreztetett nyulakat - jelentkezzen, aki vásárolt belőle!

A vállalkozó az akció során elismerte, hogy a húst állati takarmányként kutyatartóknak értékesítette, felhívva a figyelmüket, hogy azok emberi fogyasztásra nem alkalmasak.

A vásárlók nevét és címét ugyanakkor nem tudta megadni, emiatt

a hatóság kéri, hogy aki a Kuti Pet-Food Kft.-től nyúlhúst vásárolt, ne használja fel sem állati takarmányozásra, sem emberi fogyasztásra.

Az egységben rendkívül rossz higiéniai körülmények uralkodtak, a padozat és az oldalfalak egyaránt vérrel szennyezettek voltak. A padozat emellett nem mindenütt volt mosható, fertőtleníthető, az épületben nem biztosított a hideg-meleg folyóvíz, az ellenőrzés idején folyamatban volt a kútfúrás. A fekete-fehér öltöző is hiányzott, a dolgozóknak – akiknek ruházata szennyezett volt – egy tábori WC állt rendelkezésükre.

A helyszínről a NÉBIH több mint két tonna terméket szállíttatott el megsemmisítésre.

A bírság megállapítása folyamatban van.

Az érintett vállalkozás adatai elérhetők a jogsértés listán.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×