eur:
394.3
usd:
370.37
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Hat köbméter építőanyag ömlött egy budapesti lakásba

Három-három köbméter beton és tégla ömlött egy IX. kerületi, harmadik emeleti lakásba kedd este, a födémet érő plusz terhelés miatt kiürítik az épület érintett részét - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Kisdi Máté elmondása szerint a Sobieski János utcai társasház szomszédjában betonozási munkálat közben átszakadt a fal, és a harmadik emeleti lakásba ömlöttek az építőanyagok. Az érintett lakás lakhatatlanná vált, az alatta lévő lakásokat pedig a födémet érő terhelés miatt kiürítették, ami 18 embert érint. Senki nem sérült meg.

A munkások azonnal megkezdték az építőanyagok eltávolítását. Statikust hívtak a helyszínre, a további szükséges intézkedésekről a szakvéleménye ismeretében döntenek - tette hozzá a szóvivő.

Címlapról ajánljuk
Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Hankó Balázs megígérte, megvizsgálják, hogy az általa ismert fizetési adatok miért nem egyeznek az egyetemi dolgozók bérpapírjain szereplő számokkal. Gregor Anikó, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete ELTE Társadalomtudományi Karának szakszervezeti titkára az InfoRádióban elmondta: hasznos volt az újabb egyeztetés, két hét múlva pedig újra tárgyalni fognak.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×