INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 27. vasárnap
Adalbert

hírek

inforádió

bulvár

időjárás

időjárás-előrejelzés

omsz

Riaszt a telefon, ha rossz idő jön

Infostart / InfoRádió

A mobilkészülék helyzetét felhasználva pontos UV-sugárzási és más időjárási adatokat közöl az Országos Meteorológiai Szolgálat mobiltelefonos applikációja. A szervezet főosztályvezetője azt mondta: az alkalmazás előnye, hogy automatikusan letölti az aktuális helyi riasztásokat, figyelmeztetéseket, de időjárási előrejelzést csak 4 napra ad.

A Meteora alkalmazás egy mobileszközön futtatható óra, ami egyben időjárási információt – többek között UV sugárzás adatokat – is szolgáltat.

A program a mobileszköz helymeghatározó és internetes adatlekérési lehetőségeivel élve, a cellainformációk alapján határozza meg a készülék helyzetét, és az adatkapcsolaton keresztül automatikusan letölti az Országos Meteorológiai Szolgálat számítógépéről az aktuális helyi riasztásokat, figyelmeztetéseket, előrejelzéseket.

Egészségünk szempontjából a nyári időszakban kiemelt fontosságú, hogy hiteles tájékoztatást kapjunk az UV sugárzás jelenlegi és várható alakulásáról.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat ezért rendszeresen kalibrált műszerekkel folyamatosan méri az UV sugárzás erősségét, illetve szakmailag megalapozott előrejelzést készít Magyarország területére – mondta dr. Radics Kornélia, az OMSZ elnöke.

Amennyiben az UV sugárzás másnapra várható maximuma eléri a 7.5 UV Index értéket legalább az ország területének felén, ebben az esetben az OMSZ UV figyelmeztetést ad ki.

A Meteora alkalmazás az alábbi – UV sugárzással kapcsolatos – információkat teszi közzé:

  • figyelmeztetés veszélyes UV sugárzásra
  • előrejelzett UV szint térképes megjelenítése
  • leégési idő kijelzése, egyénileg beállítható bőrtípus, érzékenység alapján
  • saját riasztás UV szint alapján 8 és 18 óra között

 A Meteora alkalmazás AndroidTM 2.2 és újabb készülékekre tölthető le, illetve iPhone és iPad ( iOS 8.0 vagy újabb) platformon is működik. Az UV sugárzás mért és előrejelzett adatai, illetve az UV figyelmeztetés bárki számára, ingyenesen elérhetők az OMSZ honlapján is.

Kapcsolódó hang

Riaszt a telefon, ha rossz idő jön
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018