eur:
389.29
usd:
362.79
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Puskaporos hangulat a pátyi óvoda udvarán

Két 85 milliméteres szovjet légvédelmi repeszgránátot, valamint három gyújtószerkezet-maradványt szállítottak el szerda délután a tűzszerészek annak a pátyi óvodának az udvaráról, ahol kedden is találtak egy repeszgránátot - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-vel.

Várkonyi Melinda tájékoztatása szerint a veszélyes szerkezetek ezúttal is a Csicsergő óvoda udvarára korábban hordott földben voltak. A repeszgránátokat és a gyújtószerkezet-maradványokat a központi gyűjtőbe szállították későbbi megsemmisítésre - tette hozzá Várkonyi Melinda, aki elmondta azt is, hogy a tűzszerészek átvizsgálták az egész földmennyiséget, és azt erősen fémszennyezettnek találták.

Csámpai Attila, a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője korábban elmondta, hogy ismét "robbanótestnek tűnő tárgyat" találtak a Rákóczi utcai óvoda udvarára hordott földben, ahonnan kedden egy 85 milliméteres szovjet légvédelmi repeszgránát került elő. Hozzátette: 250 méteres sugarú körben védőzónát alakítottak ki, a rendőrök az ezen belül elhelyezkedő 12 lakóingatlanból, valamint két óvodából és egy iskolából 380 embert, köztük sok gyereket kísértek távolabbra az érdi tűzoltók biztosításával. A veszély mostanra elmúlt, így mindenki hazamehetett - tájékoztatott a szóvivő.

Székely László (Összefogás a Faluért Egyesület), Páty polgármestere az MTI érdeklődésére azt mondta, hogy mindig ugyanonnan hozatnak földet, de még soha nem történt hasonló eset. A talajfeltöltésre odavitetett, 30-40 centiméter magasan, s körülbelül 50 négyzetméteren elterített földréteget elszállítják, addig a gyerekeket a helyi új óvodában helyezik el - tette hozzá a polgármester.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×