eur:
400.13
usd:
367.51
bux:
74736.55
2024. október 15. kedd Teréz

Lehúzta a vécén a pénzt, mert azt hitte, hamis

Legalább 100 ezer forintnyi fontot tépett össze és húzott le vécén egy brit üzletember, mert azt mondta neki a bankja, hogy a 20 fontosok hamisak. Aztán pár nappal később közölték: tévedtek, valódiak - voltak.

A férfitól a Royal Bank of Scotland egy fiókja tagadta meg a bankjegyek átvételét, ő pedig nem bíbelődött a rendőrséggel, hanem "saját hatáskörben" megsemmisítette a pénzt, nehogy ismét forgalomba kerüljön, és másnak is kárt okozzon.

"Azt hittem, hogy ez közérdekű kötelességem. Az egész a bank hibája, hogy nem tudja megfelelően kitanítani helyi alkalmazottait" - idézte a férfit a The Daily Telegraph című brit lap.

Az eset Skócia északi részén történt, és mint kiderült, a környéken a bankok által hamisnak vélt és elkülönített húszfontosok mindegyike valódi, csupán kicsit eltérő a bankók zömétől, de a brit központi bank nyomta őket is.

Nemcsak a hírben főszereplő üzletember járt rosszul. Miután a bankok nem fogadtak el jó pár 20 fontost boltosoktól, közülük többen vásároltak ultraibolya-fényű pénzellenőrzőt - feleslegesen.

Címlapról ajánljuk
Nem leszek másodhegedűs - kikosarazta a Szabadságpárt elnökét a regnáló kancellár
Folyamatos patthelyzet Ausztriában

"Nem leszek másodhegedűs" - kikosarazta a Szabadságpárt elnökét a regnáló kancellár

Noha a szeptember végi ausztriai parlamenti választásokon fölényes győzelmet arató radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke továbbra is a leghatározottabban magának követeli a kormányalakítást, koalíciós partner híján aligha lesz lehetősége erre, a szélsőjobboldalinak tartott párt vezetője hiába szólította fel Karl Nehammer kancellárt, a konzervatív Osztrák Néppárt (ÖVP) elnökét a koalícióban való másodhegedűs szerepének elvállalására, Nehammer hasonló határozottsággal nemet mondott.

Vitézy Dávid: azt üzenték a választók, ha marad is a főpolgármester, a dolgok nem mehetnek tovább úgy, mint eddig

Ki kell jönnünk abból a politikai mocsárból, ahol mindenkinek megvan a maga dumája, de a vége az, hogy a város akármelyik részére is nézünk, nem fejlődik – mondta Vitézy Dávid, a Fővárosi Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője. Az InfoRádió n című műsorában beszélt a Fővárosi Közgyűlés feloszlatásának esélyeiről, a 15 perces városról és a HÉV-ek jövőjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.16. szerda, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×