eur:
401.04
usd:
366.76
bux:
0
2024. október 11. péntek Brigitta

Miről álmodik ma a lány?

A brit bakfisokat sokkal inkább lázba hozzák a mesterségesen generált sztárok, mint Kate Middleton, a hercegi menyasszony, pedig ő is kap untig elég publicitást.

Bár brit földön is kisgyerekként bőségesen részesülnek királylányos, hercegnős mesékben a gyerekek, a lányokat pedig ezek magukkal is ragadják, a tévéműsorok hamarosan átállítják érdeklődésüket, és bálványaik az X-Factor-szerű adások révén kitermelt hírességek lesznek.

"Nem szeretnék feleségül menni egy herceghez, nem tűnik túl mókásnak az életük. Inkább pophercegnő lennék" - idézett a Reuters hírügynökség egy 13 éves lányt, mint korosztályára jellemző véleményűt.

"Inkább Oscar-díj-kiosztási gálára mennék, mint királyi esküvőre. Kate Middleton nem megfelelő sztár, jobb lenne filmhírességeket látni" - mondta egy másik, ugyancsak 13 esztendős lány.

Az érdeklődés nagyot változott röpke 30 év alatt. Károly herceg - a jelenlegi brit trónörökös - 1981-ben vette feleségül Dianát. A pár elsőszülött fia, Vilmos herceg - és menyasszonya, Kate Middleton -- áprilisra tervezett menyegzője hatalmas sajtófigyelmet kap, mégsem érdekli annyira az embereket - vélekedik Chris Rojek, a szociológiaprofesszor, aki könyvet is írt Celebrity (Híresség) címmel a jelenségről.

Azért akadnak olyan lánykák is, akik X-Factor-ikonok helyett mégis inkább Kate Middletonnal találkoznának szívesebben.

"Õ királyné lehet, de egy X-Factor-sztár, nos, az az marad, aki volt" - mondta egy 12 éves lány, aki inkább lenne hercegné, mint tévé termelte sztár, mert a szolidabb, de örök híresség híve.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor péntek reggel: a szerdai strasbourgi vita rock and roll volt
Bejelentés vállalkozóknak: jön a Demján Sándor-program

Orbán Viktor péntek reggel: a szerdai strasbourgi vita "rock and roll" volt

Terjedelmes interjút adott Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádiónak péntek reggel. Szerinte Strasbourgban annak a bejelentése történt meg szerdán, hogy meg akarják buktatni a magyar kormányt, és azt is megmondták, ki vezesse. De Orbán Viktor bejelentette "az ellenállást". Meghirdette a 2025-ben reményei szerint 3-6 százalékos gazdasági növekedést szavatoló gazdasági stratégiát, 3 elemet fel is fedett.

Kiss J. László az Arénában: patthelyzet Ausztriában, akár előre hozott választás is jöhet

Az Osztrák Szabadságpárt és az Osztrák Néppárt többséget szerezne, és a programokat is könnyen össze lehetne fésülni, mégis valószínűbb, hogy a választáson vesztesek alkothatnak többpárti koalíciót – mondta Kiss J. László, a Budapesti Corvinus Egyetem emeritus professzora az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.11. péntek, 18:00
Lánszki Regő
az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára, országos főépítész
Özönlenek az orosz katonák Kurszkba, újabb offenzívát indíthat Kijev – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Özönlenek az orosz katonák Kurszkba, újabb offenzívát indíthat Kijev – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Kijev augusztusban indított nagyszabású hadműveletet az oroszországi Kurszk területe ellen, Moszkva mostanra jelentős erősítéseket telepített át a területre – írja az Ukrajinszka Pravda. Nem kizárt, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen – idézi Andrej Kolesznyik orosz parlamenti képviselőt az MK.ru. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×