INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Miért ünnepelte meglepő helyen a születésnapját Michelle Obama?

InfoRádió / MTI
Washington elegáns bioéttermébe szóló meghívással lepte meg feleségét Barack Obama amerikai elnök a születésnapja alkalmából.

Jóllehet Michelle Obama csak vasárnap töltötte be a 46. életévét, a születésnapot szombat este ünnepelték a washingtoni Nora étteremben, mert az elnököt másnap szólította a kötelesség. Massachusetts államban fog kampányolt Martha Coakley szenátorjelölt mellett, hogy a Demokrata Párt megtarthassa az Edward Kennedy halálával megüresedett szenátori tisztséget és ezzel a felsőházban az oly fontos hatvan fős többséget.

Michelle Obama térdig érő, hosszú ujjú fekete ruhában jelent meg az étteremben, ahol az elnöki pár családtagokkal és barátokkal osztotta meg asztalát. Kimaradt viszont az éttermi ünneplésből Obamáék két kislánya, Malia és Sasha, akiknek feltehetően a késői időpont miatt a Fehér Házban kellett maradniuk.

A washingtoni Nora étterem azzal büszkélkedik, hogy az Egyesült Államokban elsőként kapta meg a jogot a "bioétterem" jelző viselésére. A Nora 1999 óta szinte kizárólag biotermelőktől szerzi be az alapanyagokat, az általa kínált ételek 95 százaléka biotermékekből készül.

Michelle Obama előző, 45. születésnapjába szintén betolakodott valamelyest a politika: a jeles napot részben vonaton töltötte, mert Philadelphiából Washingtonba utazott férje elnöki beiktatására.

A címlapról ajánljuk