eur:
401.85
usd:
364.32
bux:
73267.59
2024. október 4. péntek Ferenc

Meztelen kerékpáros tiltakozásra készülnek New Yorkban

Az Egyesült Államok keleti partját fenyegető hideghullám ellenére is meztelen kerékpáros tiltakozásra készülnek szombaton a nagyváros biciklistái, amiért Brooklynban megszüntetnek egy biciklisávot.

A kerékpárosok azzal vádolják a várost, hogy azért szüntetik meg a sávot, mert a Brooklyn városrész Williamsburg nevű negyedében élő ortodox zsidókat zavarta, hogy nap mint nap lenge öltözetet viselő női biciklisek látványával kellett szembesülniük.

Az ott élők szerint ugyanakkor nem erről van szó, hanem biztonsági megfontolásokról.

A meztelen bringásokra - amennyiben tényleg hajlandóak pucéron nekivágni a városnak - az előrejelzések szerint hóvihar és farkasordító hideg vár.

Címlapról ajánljuk
Ígéretekkel és üzenetekkel alakult meg a Fővárosi Közgyűlés – cikkünk frissül
Konstruktív szerep

Ígéretekkel és üzenetekkel alakult meg a Fővárosi Közgyűlés – cikkünk frissül

Minden korábbinál sokszínűbb Fővárosi Közgyűlést vezet mostantól Karácsony Gergely főpolgármester, a 33 fős testületben 10 fideszes és 10 Tisza párti képviselő ül vele szemben. A frakciók megtartották bemutatkozásukat. Mindössze öt olyan politikus lesz, aki az előző ciklusban is szerepet vállalt. A DK a Fidesznek üzent, Vitézy Dávid frakciónevet választott, a Tisza Párt elnökét a Fidesz "köszöntötte", de frakcióvezetője, Ordas Eszter beszélt. A közgyűlés levette a napirendről az szmsz vitáját és elfogadását, a vita akörül alakult ki Karácsony Gergely és a többség között, hogy lehet-e olyan módosító indítványokról szavazni, amelyet nem a főpolgármester nyújt be.

Orbán Viktor: cél, hogy 2-3 éven belül 1 millió forint legyen az átlagbér

A miniszterelnök péntek reggel terjedelmes interjút adott. Szerinte óriási veszély a gazdasági hidegháború Magyarországra nézve, ezért építik fel a gazdasági semlegesség politikáját. Az igazi fegyver az infláció ellen a magasabb bér, de hogy mekkorát bírnak el a gazdaság szereplői, azt nem a kormány határozza el. A politikát tekintve pedig nem szabad elcsábulni szerinte, "elsősorban magunkkal kell foglalkoznunk".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.04. péntek, 18:00
Dezső Tamás
a Migrációkutató Intézet főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×