eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Rekordbiztosítás Johnny Hallyday koncertturnéjára

Michael Jackson halálát követően rekordösszegre biztosították Johnny Hallyday koncertsorozatát. A jelenleg Los Angelesben lábadozó 66 éves francia rocksztár betegágyához már megérkeztek Párizsból a turné biztosítójának orvosai, akik napokon belül döntenek arról, hogy a porckorongműtétet követően komplikációktól szenvedő világhírű énekes visszatérhet-e a színpadra.

Hallyday százmillió eladott lemezzel a háta mögött két éve jelentette be, hogy visszavonul a koncertezéstől. Búcsú-koncertsorozatából, amely a korára való tekintettel a Tour 66 elnevezést viseli, még 24 koncert hátra van. Legközelebb január 8-án az észak-franciaországi Amiens-ben kellene színpadra lépnie, de a francia sajtó találgatásai szerint a visszatérés egyre kevésbé tűnik valószínűnek.

A Le Figaro című napilap szerint Jean-Claude Camus, a sztár producere a média közreműködésével azért próbálja a komplikációk felelősségét a műtétet elvégző francia idegsebészre, Stéphane Delajoux-ra hárítani, mert amennyiben a biztosító orvosai is ezt a felvetést igazolják, a koncertek lemondása esetén a producer visszakapja befektetett pénzét a biztosítótól. Ha viszont az derül ki, hogy Johnny Hallyday az idegsebész tanácsa ellenére szállt repülőre négy nappal a műtét után, a biztosító nem fogja megtéríteni a kiseső bevételeket.

A lap szerint a kulisszák mögött pontosan megismétlődik az, ami Michael Jackson halálakor történt: mindenki pénzről beszél. A tét több millió euró. Johnny Hallyday lemezeinek kiadója, a Warner egyben a koncertturnét szervező produkciós iroda tulajdonosa is. Képviselői napok óta üléseznek a pénzügyi szakembereket és ügyvédeket magukba foglaló válságstábokkal, miután szinte biztosak abban, hogy a héten le kell mondani a sztár jövő évi fellépéseit.

Jean-Claude Camus tavaly nyáron büszkén nyilatkozta, hogy Johnny Hallyday 20 millió eurós összköltségű búcsúkoncertturnéja többe kerül, mint amennyibe Michael Jackson londoni sorozata került volna.

A szervezők összesen 1,2 millió jegyet adtak el 55 és 120 euró közötti áron, de a 2010. februári párizsi koncertekre 400 euróba kerültek a legdrágább helyek. Ehhez jött volna még a Stade de France-beli fellépés televíziós közvetítésének költsége, a pólókból, tollakból és egyéb Hallyday-emléktárgyakból, valamint a koncertfelvétel alapján készült 450 ezer CD és DVD eladásából befolyó összegek. A Le Figaro becslése szerint a Warner legalább 100 millió eurós bevétellel számolt a Tour 66-ból. Ezt az összeget a producer nem kívánta kommentálni a lapnak.

A Le Figaro szerint elsőként a turnéra szerződtetett zenészeket, közülük a világ legjobbjainak tekintett tíz amerikait kell majd kifizetni, aztán a lefoglalt szállodákat, koncerttermeket és -szervezőket, valamint a 70 bérelt kamion tulajdonosát kell majd kártalanítani.

A szervezők azt remélik, hogy Michael Jackson rajongóihoz hasonlóan Johnny Hallyday híveinek egy része is megtartja emlékbe a már megvásárolt jegyét. A többieknek viszont vissza kell téríteni annak árát. És feltehetően a francia világsztár Los Angelesből is követelni fogja gázsiját.

Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×