INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Rendőr sokkolta meg a hisztiző tízévest

Infostart / InfoRádió
Sokkolóval lőtt meg egy rendőr egy engedetlen tízévest az Egyesült Államokban. A járőrt az anya hívta ki, mert a lánya nem akart lezuhanyozni lefekvés előtt.

Rendőrt hívott, mert nem tudta rávenni a tusolásra tízéves lányát egy amerikai nő. Amikor a járőr megérkezett, a gyerek a földön fetrengett és sikoltozott, mivel anyja beparancsolta a fürdőszobába, neki viszont esze ágában sem volt lezuhanyozni.

"Az anyja azt mondta, vigyem be, ha jónak látom" - mondta a rendőr, Dustin Bradshaw, aki szerint a gyerek vadul kapálózott és durva szavakat használt, amikor pedig őrizetbe akarta venni, ágyékon rúgta. Ekkor történt, hogy a férfi meglőtte a kislányt a sokkolóval - amire a jelentés szerint az anya engedélyt adott.

Az apa, aki elvált a lány anyjától, nem érti, hogyan történhetett meg ilyesmi. "Csak tízéves, de elektromosságot vezettek át a testén. Tudni akarom, hogy a túróba úszhat meg valaki ilyesmit" - méltatlankodott Anthony Medlock, aki szerint gyermekén az utóbbi időben érzelmi problémák jeleit látta.

"Ha valaki nem tud felnyalábolni egy tízévest, hogy betegye az autóba és megbilincselje, akkor nem kellene rendőrnek állnia. A lányom nem érdemelte, hogy úgy bánjanak vele, mint egy kutyával" - tette hozzá a dühös apa.

A helyi rendőrség vezetője nem vonja felelősségre a járőrt. "Nem azért használta a sokkolót, hogy megbüntesse a gyereket, csak azért, hogy megfékezze, nehogy kárt tegyen magában vagy másban" - magyarázta, megjegyezve: a lány keze eltörhetett volna, ha Bradshaw erőszakkal bilincseli meg.

A gyerek ellen vádat emel a rendőrség rendzavaró magatartás miatt.

A címlapról ajánljuk