eur:
399.84
usd:
364.87
bux:
74308.07
2024. október 9. szerda Dénes

Napi egy orgazmustól egészséges marad az ember

Egészségesebbek, életerősebbek azok a nők, akiknek rendben van a szexuális életük - állapították meg ausztrál kutatók.

Nem a mennyiség, hanem a minőség számít, ha a nők szexuális életéről van szó - mondják ausztrál kutatók, akik háromszáz, 20 és 65 év közötti lányt és asszonyt kérdeztek meg arról, mennyire elégedettek az ágyban átéltekkel.

Kiderült, hogy azok a nők, akiknek rendszeresen orgazmusuk van, ritkábban betegednek meg és energikusabbnak érzik magukat, mint azok, akik nem elégülnek ki.

A kutatás eredményei szerint a szemléletmódjuk is más azoknak a nőknek, akik magas pontszámmal értékelték szexuális életüket, mint azoknak, akiket két hónapnál ritkábban visz ágyba a partnerük.

A vizsgálat vezetője, Sonia Davidson szerint nem lehet elégszer elmondani, hogy a kiegyensúlyozott szexuális élet nagyon fontos az egészség szempontjából, bár a nők általában kellemetlenül érzik magukat, ha ilyesmiről kell beszélgetniük az orvosukkal.

Az eredmények rámutatnak, hogy az egészséges nemi életnek milyen lényeges a nők általános egészségi állapota szempontjából - mondta a kutatás kapcsán megkérdezett szakértő, Irwin Goldstein.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor a strasbourgi plenáris vita végén: ócska propaganda terepévé vált az Európai Parlament

Orbán Viktor a strasbourgi plenáris vita végén: "ócska propaganda terepévé vált az Európai Parlament"

Szerdán - az árvíz miatt három hét késéssel - több órán keresztül vitáztak az Európai Parlament plenáris ülésén a magyar EU-elnökségi programról, illetve Orbán Viktor európai szerepéről, kormányzásáról. A heves szóváltásokkal tarkított vitát Orbán Viktor szavai zárták.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×